Är Microsoft på väg att köpa Xamarin?

Many.Net utvecklare vimlar om en ryktas förvärv eller större investering av Microsoft i Xamarin.

CRN rapporterade den 17 mars att Microsoft var “i slutskedet av förhandlingarna” som kan leda till antingen en regelrätt förvärv eller investeringar i mobilverktyg leverantör som har varit en stor hjälpare av Microsofts C #.

Varken Microsoft eller Miguel de Icaza, Xamarin s grundare, kommenterar på rykten. De Icaza gjorde tweet ett par relaterade tidbits den 17 mars, men

“Att arbeta tillsammans med Microsoft’s.NET laget under de senaste fyra månaderna har varit en absolut glädje. Så glada om framtiden,” de Icaza twittrade igår kväll.

I november meddelade Microsoft och Xamarin, en stramare utveckling och marknadsföring partnerskap, som syftar till utvecklare som är intresserade av att skriva program i C # för iOS och Android-enheter. Xamarin VD Nat Friedman sade att två hade ökat sin inblandning i månaderna före November 2013 tillkännagivandet.

När du uppmanas av “Mr 64” på Twitter om han hade flyttat till Redmond eller arbetade på distans för Microsoft, twittrade de Icaza

Vi samarbetar via e-post, men vi är ett oberoende företag, jag arbetar inte för MS.

Xamarin grundare har varit medlemmar i Microsofts Visual Studio Industry Partner (VSIP) programmet sedan Friedman och de Icaza var på Novell. Microsoft tagit bort begränsningar fyra eller fem år sedan som hindrade VSIP partner från att utvidga Visual Studio för icke-Microsoft-plattformar. Som ett resultat, Xamarin var fri att bygga Xamarin.iOS för Visual Studio produkt som är en hörnsten i dagens Xamarin 2,0 plattform

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Microsoft och Xamarin engagemang har inte varit alla rosor. Vid ett tillfälle, de Icaza, bannade de Softies som han loved.Net utvecklarna mer än Microsoft gjorde, med tanke på Microsofts sken preferens för HTML och JavaScript för Windows 8 utveckling. Mer än ett par Microsoft utvecklare – särskilt de som fokuserar på att bygga affärsapplikationer – enades (och fortfarande gör) med de Icaza karakterisering.

Microsoft tjänstemän började förra året att försöka reparera en del av de skador som den tidigare Windows-ledningen gjorde att bolagets relation med its.Net utvecklare.

Detta år på sin Build konferens, Microsoft förväntas fortsätta i den andan. Word har läckt att Microsoft bygger en ny version av Windows Presentation Foundation (WPF), inom ramen för att bygga datorprogram, som många trodde Microsoft hade övergett hur det hade Silverlight. Det låter som det nya WPF kan vara ett av de ämnen som tas upp på Build. (De Icaza berättade en annan person på Twitter igår att han skulle rekommendera att använda WPF för att bygga nya projekt.)

Microsoft tjänstemän har smide ett antal partnerskap med verktygs- och ramverks leverantörer för att försöka odla antalet Windows 8 och Windows Phone 8 appar. Microsoft har slagit erbjudanden med Unity, Havok, marmelad och, Corona Labs, för att bidra till fler spel till sina plattformar. Jag vet inte om det är ett tecken på Microsofts planerade tillvägagångssätt Xamarin, men Softies verkar mer avsikt att samarbeta med verktygs- och ramverks leverantörer än att köpa dem direkt.

Microsoft också avslöja denna vecka en uppdaterad version av sin Direct X ram, DirectX 12. Som var fallet med WPF, var DirectX ryktas vara i Redmond döda pool, men är till synes mycket levande.

Kul faktum för Microsoft historia buffs: Detta är inte första gången det har varit rykten om att Microsoft var intresserade av att ha de Icaza ansluta sig till företaget. Tillbaka i 2003, Microsoft Distinguished Engineer Don Box serenaded de Icaza till tonerna av “Michele” under taket parti på PDC. (Jag var där!) Tyvärr tror jag videoklippet på detta är borta. Uppdatering: Nix, videon lever vidare. Du kan ladda ner den härifrån. (Tack Felix.)

En roligare faktum: Microsoft håller ett pressevent den 27 mars som fokuserar på mobil och moln, kontor på iPad, är sannolikt den viktigaste tillkännagivandet, men kanske en Xamarin köp / investering kan vara en del av detta, också.? (Bara ren spekulation och dot-anslutning för min del om detta stycke.)

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick