Är Salesforce bygger på Oracles nästa generations databas?

Salesforce har enligt uppgift anmält sig för en dyr Oracle-databas affär och JMP Securities analytiker Patrick Walravens anser ett totalt kontraktsvärde kan närma sig $ 300.000.000 över fem till sju år. Att affären skulle inkludera databas, middleware och back-end teknik.

Det har förekommit, en hel del ståhej, om huruvida Salesforce slutändan skulle få ut av Oracles databas infrastruktur. Strategiskt skulle ett steg bort från Oracle vettigt. De datapunkter, dock kan stapla upp för att indikera att Salesforce och Oracle bara kan vara företaget version av Amazon och Netflix. Amazon och Netflix tävla, men den senare körs på Amazon Web Services. Kan en liknande situation uppstå med Salesforce och Oracle?

Förmodligen.

Oracle VD Larry Ellison på torsdag förhandsgranskas hans företags 12c databas, som kommer att vara flera hyresgäster. Samtidigt konstaterade Oracle att det blir moln partnerskap med Salesforce, NetSuite och meddelade Microsoft. Om du ansluter prickar, visst låter det som Salesforce kommer att bygga på Oracles senaste databasen.

Här finns Ellison

Den 12c är flera hyresgäster databas. 12c står för molnet. Det är första gången en databas ger multi-hyresrätt till de program som körs på databasen. Som ni vet, molnet verksamheten började för ungefär 15 år sedan med en liten företag som heter NetSuite. Och sedan kom Salesforce och många andra. Och vad de hade att göra var att bygga flera hyresrätt i programmet. Om de ville köra en hel del kundernas data på ett litet antal servrar, och göra det ekonomiskt, var de tvungna att bygga flera hyresgäster kapacitet direkt i sina program, som hade vissa problem. Det har säkerhetsproblem. Det innebär att dina standardrapport författare kommer inte att fungera. En hel del av standardverktyg bara inte kommer att fungera på grund av denna multi-hyresrätt applikationsarkitektur. Nästa fas av fler hyresrätt var virtuella. IBMs blev ett mycket populärt sätt att dela hårdvara, dela servrar. Men tyvärr har det betydande overhead. Mycket mer overhead än vad som kommer att bli den NetSuite, Salesforce.com sätt att göra det i ansökan.

Vi tror att det rätta sättet att ge flera hyresrätt på applikationer och hålla säkerheten arbete och använda hårdvaran mycket effektivt är att sätta flera hyresrätt på databaslagret. Och det är vad vi har gjort med 12c. Det är en separat prissatta alternativ. Nästa vecka kommer vi att tillkännage teknik partnerskap med det viktigaste – låt mig vara tydlig – den mest största och viktigaste SaaS företag och infrastrukturföretag i molnet. Och de kommer att använda vår teknik, åta sig att vår teknik för många år framöver.

Det är hur viktigt vi [se] 12c. Vi tror 12c kommer att vara grunden för en modern moln där du får flera hyresgäster applikationer med en hög grad av säkerhet och en hög grad av effektivitet, där du inte behöver offra en för den andra. Återigen har vi – igen, skulle jag kalla dem häpnadsväckande serie – meddelanden med företag som Salesforce.com, NetSuite, Microsoft. Allt som händer nästa vecka kommer vi att ge dig information. Dessa partnerskap i molnet jag tror kommer att förändra molnet och omforma synen på Oracle-teknik i molnet. 12c, med andra ord, är den viktigaste tekniken vi någonsin har utvecklats för denna nya generation av cloud computing.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Om du par Ellisons 12c kommentarer med några pluggar för Salesforce vd Marc Benioff, som har gjort ett “bra jobb” att odla en “marknadsledare”, prickarna verkar ansluta. Otroligt vad en nio-siffra kontrakt kan göra för retoriken mellan Oracle och Salesforce.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin