Att hålla jämna steg med en händelsestyrd rörlig arbetskraft

Cattleyard Collective är ett litet event management företag som också ger touring stöd för konstnärer. Som företag plockas upp, personalen på nio tillbringade mer tid spridda över hela landet än på kontoret. Rese schemat var särskilt ansträngande under turnera säsongen.

Mer om småföretag rörlighet

Rörlighet: småföretag få fördelar, slå utmaningar, rörlighet “som en drog”, säger VD för egendom köpare agent (hela intervjun), Orea Café rörlighet blandning stötar försäljningssiffror, Bespoke skjorta kokare skräddare mobila initiativ sträcker varumärke räckvidd

“Våra utställningar i regionala Australien är ofta rygg mot rygg, vilket betyder att vi kan vara i kyliga Bendigo en dag och tropiska Townsville 12 timmar senare”, säger Kathryn Holloway, chef för Cattleyard Collective.

Showen kommer att avslutas vid 22:30, vi ska kasta alla i bilar till Melbourne, och vid 05:00 nästa morgon, vi på flygplatsen redo att gå ombord ett chartrat flyg till Queensland. Med en sådan snäv aktualitet och logistik, måste vi kunna samarbeta direkt med både på marken lag på flykt, inlärning och anpassning för nästa show.

Google Apps utplacerades, all personal utbildades för att säkerställa antagandet och utbyte av all information från hela företaget – med undantag för kundkänsliga material – blev ett krav för hela laget. Dessutom, alla data som lagras på molnet säkerhetskopieras dagligen till en lokal server. Flexibla arbetsformer gjordes också för att stödja rörlighet rörelsen.

“Varje gruppmedlem kan arbeta hemifrån en dag per vecka och, via Google Apps, de har möjlighet att vara uppdaterad med vad som händer i kontoret”, sade hon.

Det har också inneburit att gruppmedlemmarna kan ha flexibla kontor start- och sluttider för att passa deras livsstil och vanor arbete, men ändå vara tillgängliga om en situation är brådskande. Det möjliggör tid som krävs för att arbeta inom kontor kunder eller samproducenter, och ändå kunna få tillgång till företagsinformation via sina program.

Möjligheten för anställda att överföra information mellan gruppmedlemmarna och händelser oberoende av plats eller enhet har enligt Kathryn, räddade värdefulla personal timmar som annars skulle ha varit “bortkastade restid till webbplatser eller möten”.

“Vi planerar händelser som Groovin Moo, som äger rum över sex stater, med flera lag baserade i olika stater i Australien. Denna förmåga att samarbeta i realtid håller oss informerade och minskar fördröjning”, sade hon.

Övergången till molnbaserade applikationer inte ske över en natt. Personalen hade olika nivåer av teknik erfarenhet, och som sådan, det tog tid att träna upp gruppmedlemmar till den punkt där de var tillräckligt säker för att använda de nya verktygen som bruksbil.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Kathryn sade att tids utbyggnaden under en lugn period hjälp att hålla övergången så stressfri som möjligt för gruppmedlemmarna.

Tidigare varje anställd använde sin egen värdtjänst för att arbeta på ett projekt, som Kathryn sade skapat höga halter av e-posttrafiken, tidslinjer, och möten, förutom distrahera IT-frågor.

En hel del tid ägnades omkonfigurera enheter, telefonsamtal med varierande tjänsteleverantörer, och tidsperioder med kommunikation misslyckande – i allmänhet runt kritiska tidsfrister.

Samtidigt effektivisera dag till dag verksamheten har gjort uppgiften att upprätthålla ett arbetsflöde när du är borta från kontoret betydligt lättare för personalen, Kathryn rådde andra företagare att fokusera på de främsta kraven och ställa massor av frågor innan de bestämmer sig.

“Det viktigaste är att kollektivt räkna ut de tre saker du behöver från teknik i din verksamhet. Därefter börja forska. Om du inte är teknikkunniga, inte vara blyg”, sade hon.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela