Enorm marknad för mobilappar catering till indiska språk

De tre största områden för regionala program i Indien är instant messaging, spel och underhållning och nättidningar.

Enligt Times of India, finns det för närvarande 45 miljoner indier använder lokala språk applikationer över sina mobiler. Men nästan 600 miljoner användare begränsar sin mobilanvändning för endast röstsamtal, eftersom de helt enkelt inte kan hitta tillräckligt appar i sitt modersmål.

Av 860 miljoner mobiltelefonabonnemang, endast 125 miljoner indier lista engelska som kommunikationsspråk, konstaterade rapporten.

Indiens stora befolkning på över 1,2 miljarder innebär att det finns hundratals dialekter, inklusive regionala språk från Nord såsom Punjabi, till öst som bengali, söderut som tamil och till väst som marathi, bara för att nämna några.

Även om detta gör det ännu mer utmanande att designa, utveckla och leverera mobila applikationer för den indiska marknaden, betyder det också en outnyttjad och växande segment som är, mobil utbildning, eller m-utbildning. Denna sektor domineras av startups i Indien ända fram till de stora aktörerna som Accenture, IBM, och Tata Consultancy Services (TCS).

Jag kan säga detta med tillförsikt som jag har arbetat inom utbildning och e-learning industrin i Indien i tre år. Allteftersom tiden gick, var våra kunder och kunder krävande mobila lösningar, och spårar bort från de traditionella format av datorbaserad utbildning (CBT), lärarledd utbildning (ILT), och webbaserad utbildning (WBT). De ville kurser och full curriculums utformade för mobila enheter för att utbilda och träna antingen studenter eller anställda, respektive, antingen på plats eller på egen hand.

Med detta sagt, inför den stora frågan var att konvertera och översätta innehåll på engelska till regionala språk. Nej, Google Translate är inte en quick fix-lösning och får aldrig försökt för ett sådant projekt! I stället en ytterligare grupp av regionala instruktions designers (ID) måste föras ombord så att de noggrant kan göra den korrekta översättningen från engelska till Tamil, till exempel.

Med prisvärda enheter såsom Datawind s, Aakash 2 tablett, slutligen levereras till den indiska regeringen för distribution till studenter i en push för att överbrygga den digitala klyftan, kommer den potentiella marknaden för e-utbildning bara att öka. Landsbygds indianer kommer att gynnas och vinna de flesta som traditionellt, eftersom de har skurits av av tekniska framsteg som finns i klassrum i stadsmiljö.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze