Flytta till Windows 8 oundviklig, men alternativ välkomna: CBA

Commonwealth Bank of Australia (CBA) har inget annat val än att så småningom anta den kommande Windows 8 operativsystem, men det är fortfarande angelägna om att hitta en utmanare som kommer att befria banken från dess Microsoft fängelse, enligt CBA CIO Michael Harte.

Medan Microsofts position som en toppteknik spelare har fallit under de senaste åren, säljaren fortfarande utbredd i företaget rymden. CBA har använt Microsofts erbjudande att köra sin verksamhet under en tid, men det är inte helt genom val, säger Harte.

Å ena sidan hjälper Microsoft oss att bli mer produktiva, men å andra sidan vi slags låst i “, sade han.” Tills vi har en trovärdig konkurrent i lik av Google Enterprise eller någon annan, är det svårt att tänka på en värld där vi inte är avsett att hålla uppgradering som Microsoft uppgraderar oss.

Jag skulle helt vilja se företag som Google intensifiera och vara i företaget för att ge några verkliga konkurrens till Microsoft – Jag vet inte alltför många företag som har en annan än Microsoft val.

Vid CBA: s Sydney huvudkontor, de flesta om inte alla anställda arbetar utanför bärbara datorer, speciellt MacBook Airs kör Windows. Några av maskinerna redan körs på en versionen tidigt av Windows 8, men banken har ännu inte engagera sig i en bredare utrullning.

“Vi är fortfarande i förhandlingar, och vi letar fortfarande efter trovärdiga alternativ”, säger Harte.

Men avvaktar på att uppgradera till Windows 8 för evigt är inte ett alternativ, enligt CBA CIO, eftersom hårdvaruleverantörer så småningom kommer att sluta stödja äldre versioner av operativsystemet, vilket kommer att driva upp IT underhållskostnader.

Du har tusentals applikationer beroende på den, och du måste hålla dig uppdaterad med de servicepaket och så vidare “, säger Harte.” När du faller bakom, blir det dyrt från en integration och underhållsperspektiv.

Så du måste hålla upp, för i slutändan du inte kan hålla försena dessa beslut, eftersom det blir allt dyrare att uppgradera och hålla aktuell.

Totalt sett är Harte inte särskilt glada om Windows 8, som han ser det bara som “VVS.” Han har inte heller tror att det nya operativsystemet kommer att ge ytterligare värde till banken.

“Om Microsoft bara njuta sin monopolställning i låsa oss i och lägga lite värde, då det blir lite frustrerande”, säger Harte.

Windows 8 lanseras officiellt på fredag.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar