GGW-H10N Review – LG Super Multi Blue

Denna multi-format enhet är en av de första dual Blu-ray och HD-DVD uppspelning kan enheter att visas på marknaden. Multi hårdvara format är sannolikt att vara på kort sikt svar på slutanvändaren till Blu-ray, HD-DVD-formatet krig, men om dubbla format enheter säljer i stort antal dominans ett format över den andra kan bromsas och striden förlängdes.

LG beskriver denna enhet som Super Multi, som är LG internt modeord för att indikera det kommer att läsa och skriva alla format av CD och DVD. Det enda den GGW-H10N inte kommer att göra är att skriva till HD-DVD.

Fysisk beskrivning, LG Super Multi Blue använder ett SATA-gränssnitt och SATA ström- / datakontakt är den enda användaren kontakten på baksidan av enheten. En SATA-datakabel, är en tom Blu-ray-skiva, fyra monteringsskruvar och en kort pappersboken som i detaljhandeln rutan. För närvarande är endast tillgänglig med en svart ram denna enhet, men LG har försökt att göra framsidan av enheten ser mer spännande genom att använda en upphöjd gjutning med en högblank transparent insats, kvittas mot den texturerad matt svart bakgrund. Front funktioner panelen är begränsade till en nära / eject-knappen och en blå indikator enhetsaktivitet. Det finns också det lilla hålet för införande av en manuell utmatning verktyg. Omriktarens kapacitet är tydligt av logotyper för Super Multi Blue, Blu-ray och HD-DVD tryckta längs framkanten av skivfacket.

Programvara som följer med enheten, fem Cyberlink program är packade med enheten, kollektivt kallas Cyberlink BD (för Blu-ray Disc) Lösning – “Den ultimata BD bränning och kreativitet suite”. Sviten består av

På autorun cd-skivan finns bara en enda installationsknappen för alla dessa applikationer även under installationen är det möjligt att välja vilka komponenter som är installerade. Det finns också en möjlighet att infoga ett användarnamn och ett företagsnamn. Programvaran CD-nyckel som normalt krävs för manuell inmatning på Cyberlink detaljhandelsprodukter fylls automatiskt på den här OEM-version av programvaran. Det är möjligt att uppgradera dessa OEM-versioner till de senaste versionerna av Cyberlink programvaran vid den normala uppgraderingspriset. Cyberlink rekommenderar att ta bort någon annan paketskrivningsprogram när du installerar direkt Burn.

Det finns också en Cyberlink systemanalys verktyg, BD Advisor. BD Advisor kontrollerar processorkraft, mängden systemminne, operativsystem och version, grafikkortet hårdvara, grafikkortets drivrutin, optiska enheter, displayen för HDCP efterlevnad och för närvaro av en lämplig mjukvara spelare. Det kommer att flagga någon av dessa komponenter som inte är HDCP-kompatibel och är ett bekvämt sätt att se om några delar av ett system behöver uppgradera för Blu-ray eller HD-DVD kommersiella filmuppspelning. Mycket få system kommer sannolikt att vara helt kompatibel och normalt ett nytt grafikkort och bildskärmen kommer att behövas. Läggs till kostnaden för denna enhet en fullständig uppgradering kan bli dyrt.

LG levererar en automatisk enhet firmware uppdatering verktyg som erbjuds som ett installationsalternativ. Detta kommer att identifiera LG driver aktivt i ett system och kontrollera deras firmware mot den senaste firmware tillgänglig från LG servrar, sedan erbjuda möjlighet att ladda ner och uppgradera. Detta är väl värt besväret som utförandet av nya enheter såsom GGW-H10N i allmänhet förbättras LG fortsätter att finjustera firmware.

Slutsats, LG Super Multi Blue löser problemet med att välja mellan Blu-ray eller HD-DVD för en PC filmuppspelning enhet genom att stödja båda standarderna. Av de två hög kapacitet format den är fortfarande begränsad till att skriva endast till Blu-ray, även om det kan läsa och skriva alla andra CD- och DVD-format, även Dual Layer DVD-R. Åtminstone har Blu-Ray-formatet den största kapaciteten av de två, är en uppenbar fördel för back-up ändamål och grundläggande backup arbetsuppgifter som stöds av Backup programvara Cyberlink Power tillhandahålls. Sammantaget är detta en mycket kapabel enhet stödja ett mycket brett spektrum av format.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Power2Go – Blu-ray och HD-DVD kapabel att skriva ansökan, direkt Burn – ett paket författare för Blu-ray och HD-DVD, Power DVD – videoredigering programvara med HD-kapacitet, Cyberlink Power DVD – filmuppspelning programvara och, Cyberlink Power Säkerhetskopiering.

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator