HP Compaq Presario V3000 Review

Precis som sin storebror, den DV2000 är V3000 en mycket elegant bärbar dator. HP har antagit en “i formen” lamineringsteknik (vanligt förekommande i lyx bilinteriörer) att farkosten subtila kritstreck mönster i chassit, vilket ger bättre skydd mot repor och slitage. Från vår begränsade tid förhandsgranska den bärbara datorn kan vi bekräfta att V3000 både ser ut och känns imponerande.

Enligt Nicholas Lynch, HP Australien Marketing chef för konsument bärbara datorer “, medan funktionalitet och prestanda är fortfarande viktiga konsumentinköp förare, har faktorer som stil och sofistikerade estetik blir allt viktigare”.

Multimedia och underhållning var en nyckelfråga för HP när man utformar V3000. Den mest ögat dragnings bevis på detta är raden av beröringskänsliga snabbstartknappar – bakgrundsbelysning med blå lysdioder – som ligger precis ovanför tangentbordet. Dessa gör det möjligt för användare att justera volym, mute ljud / videouppspelning och starta HP: s direktuppvärmningsmultimediaspelare funktion.

Dessutom notebook har en 14,1-tums widescreen-skärm, två rundstrålande mikrofoner för bättre kvalitet VoIP samtal, Altec Lansing-högtalare och en 5-i-1-minneskortläsaren.

Den V3000 erbjuder upp en imponerande samling av hamnar, vilket inkluderar S-video för anslutning till en TV, tre USB 2.0, en Firewire och en Express kortplats. Det finns också en LigthScribe Super Multi 8x DVD-brännare för arkivering av dina digitala medie skapelser.

Internt har HP beslutat att gå med AMD-processorer. Köpare kan välja att antingen en Sempron (1,6 GHz eller 1,8 GHz) chip eller en dual-core Turion 64 X2 (1.6GHz eller 1.8GHz) chip. Multimedia buffs kommer utan tvekan att välja det senare. Hårddisk val gå upp till 100 GB, och du kan passa den bärbara datorn med upp till 2 GB DDR2-minne. Grafikacceleration tillhandahålls av en Nvidia GeForce Go 6150 chip.

Bluetooth, 802.11b / g Wi-Fi och 10/100 LAN är alla stöds.

Att vara på den nedre änden av multimedia bärbara spektrumet, använder V3000 en ganska powered grafikchip, vilket innebär att de senaste spelen inte kommer att köras på släta frame rates. DVD-uppspelning kommer att bli bra, men spelare bör nog kolla in en högre prisklasserna erbjudande såsom Pavilion dv2000 istället.

Datorns vikt 2,4 kg och mått 334mm med 237mm med 39mm inte rejäl, men detta är verkligen inte en ultraportabla bärbara, du vill inte bära runt i ryggsäcken i onödan.

Windows XP är installerat som standard, men det finns ingen möjlighet att inkludera Media Center Edition istället. Sammanfattningsvis är detta en attraktiv multimedia bärbar dator som inte kommer att bryta banken.

HP Compaq Presario V3000, Företag: HP Australien; RRP: AU $ 1699

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator