HP efter Hurd: Kan VD gissningslek börja

Den plötsliga avgång HP vd Mark Hurd kommer att utlösa en hel del spekulationer om hans efterträdare. Vem kommer att köra HP nästa?

Som analyseras tidigare Hurd avgick över en trakasserier anspråk sexuell. Några viktiga fakta

Nu börjar gissningslek. Vem blir HP: s nästa VD? Styrelseledamot Marc Andreessen, som sålde Loudcloud till HP, kommer att vara i centrum av HP: s vd sökning. Han hade inte mycket att säga, men lade till att HP letade efter en VD med “starkt ledarskap och en stark rörelseförmåga.”

Även HP vd Mark Hurd avgår mitt sexuella trakasserier anspråk

Den stora frågan är att räkna ut som passar att räkningen. HP kan förväntas kasta ett stort nät. Kom ihåg att HP plockade Hurd av NCR, där han var känd för starka rörelseförmåga, men var inte alls lika spännande som Carly Fiorina före honom. Här är en första spricka på att räkna ut vem som skulle ersätta Hurd.

interna kandidater

externa sökande

Rodney Adkins, som driver IBM: s system och teknik grupp;. Ginny Rometty (höger), som driver IBM: s globala försäljningsverksamhet,. Michael Daniels, vice vd för IBM: s teknik och företagstjänster drift.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Hurd avgick;. En kommitté bildas för att hitta en ersättare,. CFO Cathie Lesjak blir tillförordnad VD, men vill inte jobbet permanent,. Både interna och externa kandidater kommer att övervägas,. HP befattningshavare och styrelseledamöter sade företaget kommer inte att missa ett beat och folkomröstade sin utsikterna för nästa kvartal och verksamhetsår,. Hurd kommer att få en $ 12.200.000 separation paket och rätten att utöva intjänade och begränsade lagerenheterna.

HP uttalande; BNET: Hur man hittar din nästa VD, CBS News: Hurd Skandal bara den senaste episoden i HP: s Peyton Place Annals

Ann Livermore (höger), vice verkställande direktör för HP: s företagsverksamhet. Livermore övervakar ett företag med $ 54 miljarder årliga intäkter. Hennes torv innefattar lagring, servrar, programvara och tjänster. Det är fotavtryck är tillräckligt stor för att köra hela företaget. Om Livermore vill jobbet, skulle hon vara en stark kandidat,. Todd Bradley, som driver HP: s Personal Systems Group. Bradley kör HP: s $ 42 miljarder datorn och enheten verksamhet. Bradleys stor uppgift under det kommande året kommer att göra Palm förvärvet arbete. Bradley har varit VD innan på Palm och har drivit globala verksamhet för Gateway. Han har erfarenhet,. Vyomesh (VJ) Joshi, som driver HP: s tryckeriverksamhet. Joshi har en stor enhet, men det är svårt att se honom kör HP: s övriga enheter. Resten av den inre fältet faller inom denna kategori för det mesta. På press samtalet var HP frågan om huruvida Palm VD Jon Rubinstein skulle få en spricka på VD-posten. Rubinstein som HP VD är lite svårt att se,. Andreessen, som sitter på HP: s styrelse. Andreessen är verkligen en visionär och får konvergerade begreppet infrastruktur. Vad han gjorde med Loudcloud — tillsammans med partnern Ben Horowitz — var imponerande. Andreessen skulle vara ett långskott, men man vet aldrig.

IBM befattningshavare i drift för att ersätta vd Sam Palmisano om han avgår i 2011. Det är ingen hemlighet att HP: s största rival är IBM. Varför inte plocka en högsta verkställande från Big Blue? Här är några möjligheter, men det finns flera chefer på IBM som kan vara en lämplig

Pat Gelsinger (höger), VD och Chief Operating Officer på EMC. Gelsinger, en lång tid Intel verkställande, har erfarenhet av att göra ett hopp till HP. Det är oklart om han vill lämna EMC men,. Cisco chefer. Cisco har en djup ledning bänk och kan få lite nytänkande till HP. Här är Ciscos bänk,. Någon utanför teknik. Med tanke på HP argumenterade att företaget är bra. Det är oklart om HP skulle gå för en big bang VD som är ny i branschen. Men om det gjorde någon som Ford Motor Alan Mulally, som har arbetat några mirakel på biltillverkaren, skulle göra ett stort plask.

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip