HP LaserJet 4100N Review

HP: s nya LaserJet 4100N inte bara utskrifter snabbt och kraftigt, men kan också varna dig när det handlar om att få slut på förnödenheter. För detta är en smart skrivare med en inbäddad webbserver som kan konfigureras för att skicka ut varningar när förbrukningsartiklar är låga. Ovanpå detta har 4100N en Embedded Virtual Machine, vilket gör det möjligt att köra Java-program och utöka dess funktionalitet via “Utskrift E-tjänster”.

LaserJet 4100N kan skriva ut upp till 24 sidor per minut vid 1,200dpi. Den 32 MB installerat minne kommer att tillåta stora eller komplexa jobb som ska behandlas, och om detta inte är tillräckligt kan expandera RAM komplement till 256MB. Den 500-arks pappersmagasin är justerbar från Legal till A5-format, och det manuella inmatningsfacket kan ta dessa storlekar samt kuvert. LaserJet 4100N är beräknat för en arbetscykel på 150.000 sidor per månad, vilket är högt för en skrivare i denna prisklass – detta är en arbetshäst maskin.

Parallella och Ethernet-anslutningar finns, med nätverkshantering tillhandahålls via den inbyggda webbservern. Windows-datorer och Macintosh kan ansluta till skrivaren via nätverket – drivrutiner för de flesta Windows-versioner och Mac OS finns på den medföljande cd-skivan, och ett verktyg tillhandahålls för att skapa anpassade drivrutiner installatörer. Detta kan förenkla lägga till den nya skrivaren till många maskiner, eftersom du kan skapa en tyst installation med alla rätt alternativ inställd.

De två-raders LCD-panel och kontrollknapparna kan du konfigurera de flesta aspekter av skrivarens drift, inklusive nätverksporten. Du kan också skriva ut konfigurationsinformation från menyn. För fjärrhantering kan HP: s Web Jetadmin användas för att visa detaljerad information om skrivaren.

HP: s skrivartillbehör system Smart ingår tonerkassetter med integrerade kretsar som ger detaljerad statusinformation. Till exempel när vi först ställa in skrivaren det kunde upptäcka och varna oss att förseglingstejpen hade kvar i patronen, och gav instruktioner om vad man ska göra. På samma sätt, när papper eller toner börjar ta slut, kan konfigureras skrivaren för att skicka e-postmeddelanden till en ansvarig person. Det kan även konfigureras för att beställa nya leveranser från en extern leverantör automatiskt, även om du kanske vill vara försiktig när du använder det här alternativet.

LaserJet 4100N saknar vissa funktioner, t.ex. dubbelsidig utskrift och en IR-port, som kan ses på andra skrivare i ett liknande pris. Men vad du får är en mycket hanterbart nätverksskrivare som ger snabba, högkvalitativa utskrifter.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

HP LaserJet 4100

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator