HP: s nya strategi: Public moln, analytics, stora uppgifter apparater

Hewlett-Packard vd Leo Apotheker beskrivs en ny strategi som är starkt beroende av analysprogram och är en molnplattform. Dessutom kommer HP att lansera ett offentligt moln plattform som kommer att tjäna flera språk och tjänster.

Vi kommer att bygga en öppen marknad “, säger Apotheker, tala i San Francisco på HP: s analytiker toppmöte. Han sade denna marknad kommer att omfatta konsument- och företags appar.

På mjukvarusidan, kommer HP att fokusera på hantering och säkerhet, informationshantering, analys och cloud computing. “Vi är allt på väg mot software as a service.” Han citerade digitalisering programvara, flygbolag biljettsystem och andra applikationer som levereras som en tjänst.

HP kommer också partner med stora transaktionssystem. Den kommentaren indikerar att HP strävar efter att placera SAP och Oracle som mjukvara VVS. Apotheker sade att HP kommer att fokusera på analys. I själva verket, VD hävdade att HP kan hoppa i programvara, eftersom den inte har ett arv företag att skydda. Apotheker utropat det senaste förvärvet av Vertica och hur HP kommer att bli en business intelligence-spelare med fokus på så kallade “big data” strukturerad och ostrukturerad information och allt däremellan.

Faktum är att HP har Veritca drivna apparater som i halv-rack och full rack när affären stänger. Vertica kommer att säljas som mjukvara, en molntjänst och som en apparat.

Vad är oklart är hur många delar HP har att förvärva att spika sin vision. Apotheker sade att HP kommer att ha en disciplinerad förvärvsstrategi. Lyssna på detta samtal det låter som Teradata kan ge en big bang.

Apotheker sa

Hewlett-Packard har en anrik historia av innovation. Under de senaste 70 åren har HP nyskapande och gav ledarskap på inflexionspunkter. Idag står vi också på en brytpunkt. Ja, är HP stark, men vi inser att världen förändras snabbare än någonsin.

Därifrån Apotheker talade om data och hur utvecklare lita öppen innovation och hur varje transaktion (information och data) kan se personlig. “Det är en vision som kräver ledarskap inom konsument, småföretag och företag”, säger Apotheker.

En del av HP: s nya strategi kretsar kring informationsåtkomst. De subtila förändringar var tydliga i bolagets outs. HP: s nya termer kretsar kring molnet, uppkoppling, digitalisering, säkerhet och service. Ut: Saker som skrivare och datorer.

HP: s nya uppdrag: Ge sömlös, säker, kontextmedvetna upplevelser för en uppkopplad värld.

Apotheker sade kunder letade efter en enkel elegant teknik som företag och konsumentmarknaden smälter. “I hjärtat av allt detta är cloud computing och anslutning”, säger Apotheker. HP kommer att sträva efter att vara en guide till “optimera traditionella stacken” för framtiden.

HP VD verkade också att omarbeta den traditionella stacken planen skjuts av förre chefen Mark Hurd. Apotheker positionerat HP mer som tjänster och integration spelare som kan utvecklas teknik som sträcker sig från traditionella apparater till mobila kategorier till molnet.

Nyckelord

Efter Apotheker tal, var en uppsjö av HP chefer på däck. En anmärkningsvärd punkt från schemat: HP: s PC chef Todd Bradley var på kranen för att prata om anslutning. Det fanns ingenting om datorer var som helst på de officiella dokumenten på HP: s toppmöte 2011. Med tanke på den långsamma tillväxten och råvaru natur konsumenten PC-verksamhet i dag, är denna underlåtenhet förståeligt.

HP kommer att driva WebOS och i flera enheter. “WebOS kommer att ge ett användargränssnitt över hem, affärer och företag”, sade han,. Datorer och skrivare kommer inte undan. “Folk gillar att använda datorer och skrivare”, sade Apotheker. “Traditionell teknik är där vi skapar en hel del värdet. HP: s nuvarande tillgångar ställning företaget för framtiden,. Den nya stack kommer att innehålla anslutna enheter, öppen moln marknadsplats, molntjänster, plattformstjänster och hybrid infrastruktur,. Företag kommer att ha hybrid teknik — moln och sin egen infrastruktur — under överskådlig framtid,. tjänsterna kommer att användas för att positionera HP som en pålitlig partner,. HP: s moln strategi kommer att bygga en molntjänster och offentliga moln erbjudande “inom en snar framtid .; säkerhet kommer att vara en möjliggörare för alla ovanstående poster.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck