Hur kan man förbättra resultatet för din nya HP styrplattan

HP styrplattan är utan tvekan den mest ovanliga gadget att slå marknaden på länge, om inte någonsin. Det infördes för att de icke-köper offentliga bara veckor sedan, och de dystra försäljningen resulterade i HP kasta in handduken på produkten linje om inte hela webOS plattformen. Spärr av den nya styrplattan linje resulterade i brand försäljning prissättning av mindre än hundra dollar, och att kvitta en frenesi av människor som försöker köpa en eller flera av tabletten.

Jag har ägt min styrplattan sedan lanseringsdagen den 1 juli, och tycker att det är en lämplig tablett för mina behov. Denna lämplighet inte uppnås förrän HP utfärdade en stor OTA uppdatering, och även det var inte tillräckligt. Nya styrplattan ägare hittar samma sak, så de första saker du bör göra är att följa mina enkla instruktioner att dramatiskt förbättra styrplattan prestanda.

En av de största klagomål om styrplattan från dag ett var prestanda eller mer specifikt är det brist på det. Tabletten som ursprungligen släpptes av HP var föremål för eftersläpning i utförande och andra irriterande beteenden. Detta utlovades förbättras av HP genom den efterföljande OTA systemuppdatering, som gick en lång väg att lindra mycket av hoppar och släpar. Det var inte nog dock och homebrew samfundet ingrep för att ta itu med resten.

Det första en ny TouchPad ägare bör göra är att öppna telefonen och videosamtal app på fliken Appar på startskärmen. Väl inne i appen välj fliken Knapp och ange följande i uppringaren som du gör på en telefon

Pekplattan fick bara en massa mer lyhörd som HP tog teknisk support strategi för att logga praktiskt taget allt bakom kulisserna för att göra felsökning underlätta bör saker går fel. Det finns så mycket händelseloggning i bakgrunden att det allvarligt påverkar styrplattan prestanda, eftersom det ständigt gör saker man inte behöver göra. Inställningen du just bytt minskar mängden avverkning som pågår.

Tyvärr finns det fortfarande tillräckligt med felsökning pågår i bakgrunden att det fortfarande påverkar styrplattan prestanda. Homebrew gemenskap av webOS utvecklare insett detta och skapade tre programkorrigeringar som behandlar de återstående händelseloggning händer hela tiden i bakgrunden. När dessa tre homebrew plåster appliceras, och inga problem uppstår när du gör, blir styrplattan så fort som någon tablett på marknaden på grundval av min verkliga erfarenheter.

För att få homebrew fläckar på styrplattan, måste du ange utvecklarläget på tabletten som motsvarar böka enheten. Detta är mycket enklare på webOS än andra plattformar som bevisas av metoden nedan.

I Just typ sökrutan högst upp på någon startskärmen, skriv in följande fras

Den Preware app är det enklaste sättet att ta itu med homebrew saker, och nästa sak att göra är att ladda ner och installera den. Det finns en Quick metod för att underlätta sideloading appar till webOS enheter, och det är den metod som jag använde för att få Preware installerat.

Det finns en bra enkel handledning för att få Quick / Preware installerat använder en Mac. Följ de enkla instruktionerna och du har Preware installeras på några minuter. Det finns en annan bra steg-för-steg handledning som fungerar på Windows-datorer här.

När Preware är installerat på din nya TouchPad, kör den och installera följande Linux Application– EOM Over övervakning. Trots sitt olycksbådande namn, stängs denna applikation av uppladdning av stockar i bakgrunden, när den körs prestanda förbättras.

Nästa i Preware installera följande patchar

Detta avslutar processen med att inaktivera alla fåniga händelseloggning att HP har programmerats in i styrplattan. Jag är inte emot att underlätta felsökning system för att förstå vad som hände när saker går fel, men det är uppenbart genom de prestandavinster observerats genom att inaktivera det att HP gick för långt överbord.

Detta kan verka som en stor ansträngning, men sanningen är att det är en mycket enkel process när du komma igång. Du kan slutföra allt på bara några minuter och de fördelar du kommer att följa kommer att märkas. HP sköt verkligen sig själv i foten genom att all denna prestanda-igensättning bakgrundsaktiviteten som standard. Nu kan du njuta av din snabba nya styrplattan, eller ännu bättre in i världen av överklockning om du vill ta det till en annan nivå.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett