Hur Lightspeed hjälper små skid- och snowboard återförsäljare outrace rivaler

Verkligheten i dagens detaljhandel landskapet är att det är hybrid, ofta delas mellan en kombination av traditionell walk-in lagra trafikuppgifter och flera olika e-handelssajter. Att hålla inventering, prissättning och sälja genomföringsdata synkroniserade mellan dessa annan kanal är en stor huvudvärk, en som point-of-sale (POS) teknikleverantör Lightspeed har gjort sin sak celebre.

Bolagets moln levererade POS ansökan, Lightspeed för Cloud, skapar en enda instrumentpanel som förenar online och offline lagerinformation och försäljning rapportering på ett ställe, i ögonblicket snarare som en del av något satsvis process som bara kan hända en gång per dag. Plattformen används av mer än 17.000 återförsäljare: förra året, Lightspeed bearbetade $ 6 miljard i affärer, mer än 102 procent jämfört med volymen det hanteras på 2012. räkningar företaget självt som en leverantör av “detaljhandel verktyg för igeneration,” så mobil handel är också en prioritet.

Mount Everest, ett familjeägt skid- och snowboardbutik med en fysisk närvaro i Westwood, NJ, liksom e-handel på sin egen webbplats, började eBay och Amazon använder Light s POS-teknik i flera år för att automatisera inventeringsprocesser efter att ha flyttat bort från pappers dominerande metoder, sade Ryan McGarry, chef för e-handel verksamheten för återförsäljare.

Efter att ha fått ett bättre grepp om hur Lightspeed kan hjälpa till att hålla lager sychronized började McGarry att tänka på olika sätt att prioritera vissa order. Till exempel, för att fullgöra order från Amazon.com snabbare kan Mount Everest operation förbättra sin totala rankingen på marknaden, som hjälper den att konkurrera mer effektivt mot större konkurrenter. Men hur man håller reda på det? För att hjälpa vände McGarry till Lightspeed s programmeringsgränssnitt för att skapa en mobil applikation som automatiskt varnar säljare när vissa typer av online-beställningar initieras. Appen skapar automatiskt relevanta fraktsedlar i lagret, hjälpa laget att få transporter ut snabbare.

“Som order kommer in från varje kanal, har vi byggt appar för att skapa pick biljetter …. Vi kan gruppera dem, och kategorisera dem. Amazon, till exempel, kan betraktas som en högre ordning”, säger McGarry.

Skapandet av denna app var inte en obetydlig investering. Även om han inte skulle diskutera belopp, Mount Everest anlitade en utvecklare att hantera projektet, en kostnad McGarry anser väl värt besväret. “Detta var i huvudsak det enda sättet att spela. Vi skulle inte kunna göra det vi gör utan det”, sade han.

Mount Everest medför fler än 100 varumärken, vissa extremt nischorienterade, och automatisera sina processer har hjälpt det att hålla lagren över detta breda spektrum av partners bättre rationaliserade i flerkanaliga värld där den konkurrerar. Tillbaka i butiken, kan säljarna berätta snabbt om vissa inventering har tillägnat transaktioner på nätet eller om den är tillgänglig för butikskunder i New Jersey.

 berättelser

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

New York återförsäljare kan kunderna surfa inventering via Apple iPad

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela