Hur man ljuga, fuska och stjäla som snapchat – hela vägen till banken

För två veckor sedan Federal Trade Commission meddelade, en uppgörelse med snapchat formellt erkänna appen ljög om användarnas personliga integritet och säkerhet, och tog användardata utan samtycke.

Uppgörelsen uppgår till lite mer än “privat” fotodelning app får höra att sluta ljuga, och att lägga fram sekretess rapporter till FTC var sjätte månad under 20 år.

Inga böter, restriktioner eller kurs föränderliga kontroller ska införas, enligt uppgörelsen kommer snapchat vara fri att fortsätta att göra vad det är bra på.

Bra jobbat, FTC. Det ska lära dem.

The New York Times menade att FTC: s överenskommelse för snapchat är en lätt ignoreras formalitet, säger att denna typ av avtal följer FTC tradition av tomma gester hålla teknikföretag ansvariga inför integritets löften.

“Det är möjligt – och verkar troligt – att avtal med regeringen tjänar huvudsakligen för att lägga till en faner legitimitet över vad flyttar företagen planerat att göra i alla fall.”

Men varför ska vi bry, allt är över och gjort med, eller hur?

Inte än.

Snapchat inte berätta för någon, men perioden för offentlig kommentar på FTC: s avveckling är nu öppen.

FTC kommer att granska samtycke för den 9 juni tillsammans med offentliga kommentarer, och avgöra om det tar rätt åtgärd.

FTC: s detaljerade klagomål leder med en ganska grundläggande lögn, varpå snapchat byggt sin affärsmodell.

Snapchat utlovade användare sina bilder försvann “för evigt” – en omöjlig löfte som utnyttjar en befolkning inte fullt utbildad om mobil teknik funktioner och implementeringar.

Finns det något sätt att visa en bild när tiden har gått ut?

Nej, snaps försvinner efter tiden tar slut …

Enligt en snapchat Security Advisory publicerad av australiska forskare, snapchat namn, alias och telefonnummer kan upptäckas och skördas via snapchat Android och iOS API även om ett konto är privat.

Först, ta reda på vad folk vill ha. låtsas sedan ge det till dem

Forskare: snapchat namn, alias, telefonnummer utsatta (augusti 2013), forskare publicerar snapchat kod tillåter telefonnummer som matchar efter utnyttja upplysningar ignorerade, (december 2013), förutsägbart snapchat användardatabasen uppsåt utsatta, (januari 2014)

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Mottagare av snapchat meddelanden skulle kunna använda sina enheter “skärmdump funktion – eller en av många Android eller iOS-appar, hämtas av miljontals användare över hela världen – för att ta en bild av en kick när det dök upp på sina skärmar, sade FTC.

Vid tiden FTC undersökt huruvida snapchat användar foton – allmänt accepterat att vara av mycket personlig karaktär – var faktiskt “kortlivad” fanns över ett dussin program vars Express Business var att spara och samla användarens “försvinner” bilder.

FTC sade, “på Google Play ensam, har tio av dessa ansökningar laddats ner så många som 1,7 miljoner gånger.”

Snapchat meddelas genom press försäljningsställen maj 2013 att det hade lagt till en “Screen anmälningssystem” för att appen, säger “användare meddelas om någon av mottagarna försöka ta en skärmdump av någon av dina Snapchats.

Det fina med användare är att du kan göra vad du vill med dem, och de inte kan vägra.

Vi meddelar dig om [mottagarna] ta en skärmdump

FTC: s uppgörelse konstaterar att detta var fiction: mottagare anmäldes inte när skärm togs, som uppenbarligen “mottagare kan enkelt kringgå snapchat s skärmdump upptäckt mekanism.”

Snapchat berättade också användare sina skickade videor “försvann” – när i sanning filmerna faktiskt sparas automatiskt till mottagarens telefon.

Vad inte snapchat ljuga om?

Fram till oktober 2013 kunde mottagarna bläddra sin mobiltelefon via datorn för att hitta och spara alla videofiler som de hade fått. FTC uppgörelse medgav att detta berodde på att snapchat lagrade sina videofiler utanför appen sandlåda.

Snapchat samlat innehållet i användarens adressböcker utan deras samtycke, och dess sekretesspolicy platt ut ljög om att samla användarens platsinformation.

Snapchat hemlighet samlade privata användarinformation och delade det med okända parter.

Valfri för användaren, vi också samla e-post, telefonnummer, och Facebook ID för ändamålet att hitta vänner på tjänsten.

Detta var inte frivilligt. När du har angett ditt telefonnummer, snapchat skrapade hela din adressbok.

Vi ber inte om, spår, eller få tillgång till någon platsspecifik information från enheten när som helst när du använder snapchat ansökan.

I motsats till snapchat sekretesspolicy, från oktober 2012 till februari 2013 sade FTC snapchat Android app “sänds Wi-Fi-baserade och cellbaserade platsinformation från användarnas mobila enheter till sin analysspårningsleverantör.”

Vi kan anta att liten eller ingen integritetsskydd (såsom anonymisering) gjordes med användarinformation, eftersom denna samling gjordes i hemlighet.

Det är positivt att se FTC i sin rapport att snapchat tillät mass falsk skapande användarkonto.

Men FTC misslyckats med att förstå innebörden när det skrev, “Dessutom, snapchat misslyckats med att genomföra några begränsningar för seriella och automatiserad konto skapas.” Enkelt uttryckt, snapchat uttalanden om antalet användare var falska och omöjliga att kontrollera. Spam och missbruk av användarna kan vara frodas.

Jag är en ung, vit, utbildade män. Jag fick verkligen, verkligen tur. Och livet är inte rättvist. Så om livet är inte rättvist – det handlar inte om att arbeta hårdare, det handlar om att arbeta i systemet, -. Snapchat VD Evan Spiegel

Verifiera antalet användare är ett problem för snapchat investerare och partners. Men också skapat ett större problem för nyhetsutsändningar och listor som har rapporterats och indexe snapchat uttalanden om dess antalet användare som om de vore sanning.

FTC ingår att snapchat ignorerade enkel användaridentitetsstöld och att detta missbruk kan göras med lite teknisk skicklighet.

Bland alla bekräftelser i FTC: s rapport, konsekvenserna för övergrepp, trakasserier och förvrängning är både riklig och mage-spottar.

Men FTC borstade förbi det säger, “snapchat kunde ha förhindrat missbruk och oavsiktligt utlämnande av konsumenternas personliga information genom att kontrollera telefonnummer med hjälp av gemensamma och lättillgängliga metoder.”

Med denna uppgörelse är FTC skicka ett meddelande – bara inte en som får oss att må bättre om snapchat, och alla andra Snapchats ute.

Och det budskapet är: festa med din dåliga själv, snapchat.

Det är inte som någon kommer att stoppa dig.

webbplatsen har nått ut på remiss till snapchat och kommer att uppdatera om vi hör tillbaka.

Tidigare

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters