I BlackBerry brev till kunder, en stel överläpp

Har du sett, BlackBerry senaste brev till sina kunder ;? Det är en doozy.

I den försöker bolaget att försvara sin position (alltmer ohållbar) genom att tala sig med bara den minsta erkännande av betydelsen av företagets problem. I stället för att inför sanningen huvud, det kanadensiska företaget släcka en återhållsam pressmeddelande betydde att mätta aktieägare-inte kunder, eftersom den förkunnar.

Att läsa den är som att titta på Lance Armstrong erkänna sin Tour de France dopning till Oprah Winfrey: smärtsam.

Så låt oss ta en titt rad för rad, skall vi? I kursiv stil, företagets ursprungliga ord, i fetstil, min “översättning”. Ta det inte för bokstavligt, det är bara måndag, trots allt.

Till våra värdefulla kunder, partners och fläktar

Till våra extremt attraktiva, väluppfostrade och generösa ägare

Du har säkert sett rubrikerna om BlackBerry. Du är förmodligen undrar vad de betyder för dig som en av de tiotals miljoner användare som räknar på BlackBerry varje dag.

Vi vet att du har sett rubrikerna. Vi vet att du vet vad de betyder. Vi skriver detta för att övertyga dig annars.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Vi har ett viktigt budskap för dig: Du kan fortsätta att räkna med BlackBerry.

Om vi ​​inte är såld. I vilket fall, kan du räkna med den som köper oss. (Kanske.)

Hur vet vi? Vi har betydande kassa och en balansräkning som är skuldfritt.

Vi kan ha fastnat i luften och rasar mot jorden, men det är fortfarande en bit bort, OK?

Vi omstrukturering med ett mål att minska våra kostnader med 50 procent för att köra en mycket effektiv och kundorienterad organisation.

Om vi ​​lägger våra armarna bred, kommer luftmotståndet hjälpa dämpa vår höst. (Oh, och vi var inte kundorienterad före, förresten. Ledsen för det. Men nu är vi Kom tillbaka!)

Dessa är utan tvekan utmanande tider för oss och vi inte underskatta situationen eller ignorera utmaningarna. Vi gör de svåra förändringar som krävs för att stärka BlackBerry.

Vi vet att det är dåligt, ni.

En sak som vi kommer aldrig att förändras är vårt engagemang för er som hjälpte till att bygga BlackBerry i de mest betrodda verktyg för världens företag professionell.

Vi älskar fortfarande dig, även om du gick bort. (P.S. Vi har fortfarande en affisch av dig på vår vägg. Vi kysser det varje kväll.)

Och på tal om de dramatiska rubriker, är det viktigt att vi sätter spela in direkt på ett par saker.

Vi har verkligen hatar tech bloggar. Liksom, verkligen. De är värst. De är alla, “OMG Apple!” och “BB10: DOOMED” och “10 sätt Google är verkligen ont.” Är det inte blir gammal?

Bäst i klassen produktivitetsverktyg.

Du vet att du älskar våra fysiska tangentbord. Bara erkänna det.

Vi har helt omarbetat vår enhet portfölj detta år med lanseringen av BlackBerry 10. Vi har fyra BlackBerry 10 enheter – två all beröring och två hybrid (berörings och QWERTY) – och alla kör den tredje uppdateringen av vår nya plattform. Om du bryr dig om mest är att få saker gjorda – ta hand om ditt företag – vi har det bästa utbudet av anordningar för dig. Och vi fortsätter att erbjuda den bästa mobila skrivkänsla – ingen ifs, ands eller men om det.

Visste du att vi har nya telefoner? Vi har nya telefoner. De är inte så illa som de gamla. Verkligen.

Bäst i klassen säkerhet.

Dessutom behöver du inte riktigt litar på Apple och Google, eller hur?

Regeringar runt om i världen, globala företag och företag som helt enkelt inte kan kompromissa om säkerhet välja och lita på BlackBerry. Säkerhet är vårt arv, och branschen inser att BlackBerry är den säkraste när det gäller enheten, server och, naturligtvis, vårt globala datanätverk. Har ingen tvekan om att du kan fortsätta att lita på oss att hålla din kommunikation säker och privat.

Tja, “valde” ändå. Med undantag för några av er som fastnat. Du folk är bäst.

Bäst i klassen Enterprise Mobility Management.

Verkligen, men: Apple? Google? KOM IGEN.

Vi bytte med marknaden, som omfattar BYOD eftersom vi förstår att som iOS och Android-enheter blivit vanligt på arbetsplatsen, företag fortfarande måste hantera alla dessa olika plattformar smidigt och säkert.

Vi har kommit till rätta med det faktum att du lämnade oss! Verkligen!

Detta är inte en trivial uppgift. Även om det finns ett antal nystartade företag som gör djärva påståenden, BlackBerry har flera mjukvaruingenjörer och mest resurser uppgift att utveckla de mest innovativa lösningar för att ta itu med denna komplexa utmaning.

När vi är klara, skära, vår arbetskraft för femtielfte gången, vi kommer fortfarande att vara större än din favorit start. Ät, Silicon Valley.

Och våra kunder vet det. Under det senaste kvartalet ökade vår BlackBerry® Enterprise Service 10 server bas 19.000 till mer än 25.000. Företagskunder har åtagit sig att distribuera och testa den senaste företagstekniken från BlackBerry. Vi strävar efter att utvecklas med våra kunder. Det kommer aldrig att förändras.

Du kan hata våra telefoner, men vi vet att du inte riktigt litar på Apple och Google. Se! Siffrorna bevisa det!

Bäst i klassen mobila sociala nätverk.

Vi kan tweet! Se? ‘RT @BlackBerry: LFMAO.’

Vi tar med den mest engagerande mobila meddelandetjänster plattform för alla, med våra BBM lansering för Android och iPhone.

Vi cn txt 2. C? ‘DU DÄR? J / K LOL. ”

Det finns redan cirka sex miljoner kunder i förväg registrerade skall underrättas om vår utrullning. Detta antal växer varje dag, och talar till fantastisk möjlighet vi måste expandera BBM bortom BlackBerry smartphones för att göra den till världens största mobila sociala nätverk.

Face it: Yammer suger.

Ja, det finns en hel del konkurrens där ute och vi vet att BlackBerry är inte för alla. Det är ok. Du har alltid vetat att BlackBerry är annorlunda, att BlackBerry kan ställa dig isär. Otaliga världsomvälvande beslut har slutförts, avslut och viktig kommunikation sker via BlackBerry. Och för många av er som skapade en obligation, en förbindelse som går tillbaka mer än ett decennium.

Vi är lika sällsynt som en fin Bordeaux. Egen något som ingen annan har: BlackBerry!

Vi tror på BlackBerry – vårt folk, vår teknik och vår förmåga att anpassa sig. Ännu viktigare, vi tror på dig. Vi fokuserar varje dag på vad som krävs för att se till att du kan ta hand om verksamheten.

Men allvarligt, tror ni tror på oss? Snälla rara?

Du lita på din BlackBerry för att leverera dina viktigaste meddelanden, så lita på oss när vi levererar en av våra egna: Du kan fortsätta att räkna med oss.

För att läsa resten av det här meddelandet loggar du in på BBM med din BlackBerry ID. Om du inte har en BlackBerry ID kan du skapa ett nu. ”

Med vänliga hälsningar, BlackBerry Team

På fullt allvar, men skulle företaget göra bättre bevisa sin duglighet i stället för att bara proklamera det. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid att göra båda.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell