ICANN vill fler APAC röster att intensifiera

SINGAPORE – Asien-Stillahavsområdet röster inte hörs tillräckligt i möten över Internet struktur planering, enligt Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Det förklarade att förutom att inte vara tillräckligt många av dem, det fanns också språk- och lokaliserings hinder att övervinna.

“Du går till någon typisk möte får den vanliga Yahoo, Microsoft, Google det. Jag hoppas att få NTT Docomos, den Navers de Daums de SingTels, att komma ombord och vi egentligen inte ska bara titta på de stora pojkarna utan också SMB liksom “, säger Kuek Yu-Chuang, VD för ICANN: s nyligen inrättat Singapore Hub kontor.

En del av Kuek jobb sedan kommer ombord i augusti i år har varit att locka nytt blod till diskussioner och övertyga företag om värdet av att delta i diskussioner. En viktig utmaning är att företagen bara tänka på den allmänna ordningen när de når en viss storlek, förklarade Kuek, som också ICANN: s vice president för global engagemang intressenter.

Det finns frågor som är viktiga för ICANN som säkerhet som vi funderar på att höra mer från APAC samhället, DNS Security, utplacering till exempel “, tillade Kuek Han påpekade varje land hade sina egna nyanser och unika begränsningar, så det var. viktigt för asiatiska intressenter att vara en del av processen i att forma den politik som i slutändan skulle påverka dem.

Förutom att sälja idén till potentiella deltagare, har ICANN också att övervinna kulturella hinder för att locka fler asiatiska röster.

Mikrofonen och det sätt som dessa möten sker är inte alltid en bra kulturell passform i synnerhet för vissa av dessa asiatiska länder,. Sally Costerton, senior rådgivare till ICANN ordförande

“När vi engagera dem på en 1-1 nivå får vi mycket feedback men när du sätter dem i en större inställning vi får mindre av deras röster kommer ut”, sa Kuek.

Enas i samma intervju, Sally Costerton, senior rådgivare till ICANN: s president, påpekade nuvarande mötesformer var oftast “uppfanns i Amerika” och hade en “amerikansk känsla” även för européerna.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

“Mikrofonen och det sätt som dessa möten sker är inte alltid en bra kulturell passform i synnerhet för vissa av dessa länder i Asien”, sade hon. Costerton lagt till nya format höll på att studeras för att engagera asiatiska deltagarna och få dem att känna sig mer bekväm, så att de kan bidra med.

ICANN kommer att göra en storsatsning i sina ansträngningar för att lokalisera och översätta sitt material, som länge har varit ett hinder för inträde för vissa deltagare.

US-baserade Internet administratör decentralisera med nya EMEA och Asien nav som en del av större planer för ökad integration, säger Fadi Chehade som personligen kommer att flytta till Singapore för att stödja denna strategi.

“Språk lokalisering, en hel del av ICANN material kan vara komplicerat och om de inte översätts till det lokala språket det verkligen gör tillgång till en hård fråga, så låt oss inte ens tala om att få in dem i ett möte som sitter framför en fyrkantig munk bord “sade Kuek.

Några av de huvudteman som tas upp i regionen inkluderar kapacitetsuppbyggnad, enligt den till verkställande direktören. Detta har föranlett planer ICANN att rulla ut ett program med Asia-Pacific Told domänen Association (APTLD) för att hjälpa alla nationella toppdomäner (ccTLD) jämna ut spelplanen, såsom när det gäller att göra DNS säkerhet driftsättning.

Han påpekade det stora intresset ses i Kina sedan, inrätta ICANN: s Peking engagemang kontor, som har fått över 200 telefonsamtal frågor under de två månader som det har inrättats. Många av frågorna var i mandarin och innehöll frågor om ansökningsprocesser och kontrakts teknikaliteter,. ICANN: s andra närvaro i Asien har en DNS Security kompetenscentrum i Indien. Singapore Hub är en av tre i världen bortsett från Istanbul och Los Angeles, och är en del av planerna på att decentralisera ICANN: s tidigare, US-centrerad verksamhet. Singapore kontoret har nu sex anställda, och är inställd på att fördubbla antalet anställda i sex månader. ICANN VD Fadi Chehade är inställd på att flytta till Singapore i början av nästa år.

Asiatiska röster inte högt nog

Språk och lokaliserings utmaningar

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis