IDC: Android, iOS grab 90 procent av den globala marknaden för smartphones

De senaste siffrorna från IDC visar Googles Android mobila operativsystem dominerar mobilmarknaden, med mjukvaran som finns på tre fjärdedelar av smartphones i världen under det tredje kvartalet.

Enligt figurerna är Android vinst mestadels tack vare det breda utbudet av smartphone tillverkare inför programvaran på en uppsjö av telefoner. Enligt comScore siffror som släpptes idag, Samsung behåller en tätposition på den mobila OEM-marknaden. Medan Samsung ledning beror på en rad av billiga funktionen telefoner och lågbudget Android-drivna smartphones, har företaget sett stark framgång med sin Galaxy utbud av smartphones, särskilt Galaxy S III, som har sålt mer än 30 miljoner mobiltelefoner i tre månader sedan den först lanserades.

Samtidigt “underdog” Apple har endast 14,9 procent av den mobila marknaden som en följd av sin slutna ekosystem och programvara exklusivitet med iPhone sortimentet.

Av siffrorna, Googles Android och Apples iOS mobila plattformar står för bara blyg av 90 procent av den totala marknaden för smartphones i världen.

Android levereras på 136 miljoner smartphones under det tredje kvartalet 2012, ta in 75 procent av den globala marknaden för smartphones, en jämfört med samma period året förändring av mer än 90 procent.

I jämförelse, iOS levereras på 26,9 miljoner iPhones under det tredje kvartalet 2012, med en 14,9 procent av den globala marknaden för smartphones, vilket motsvarar en 57-procentig ökning jämfört med samma period föregående år.

Research in Motion: s BlackBerry-plattformen förblir tredje plats och står för 7,7 procent av den globala marknaden för smartphones. Men dess marknadsandel fortsätter att sjunka snabbt med 34 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

RIM ansikten ytterligare krympande smartphone marknadsandel i r un-upp lanseringen av nästa generations BlackBerry 10 release, avsedd för det första kvartalet 2013, men vissa analytiker tror att ny serie QNX-baserade smartphones kommer inte att starta förrän slutet av tremånadersperioden.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Nokias nu nedlagda Symbian-plattformen minskade mest i aktie, enligt IDC, med mer än 77 procent jämfört med samma period föregående år. Som sagt, Symbian nedgång kommer som en välsignelse för, Nokia som det fortsätter att koppla Windows Phone-plattformen, genom sin “speciella relation” med Microsoft.

Alltså, är den största vinnaren av alla plattformar Microsofts Windows Phone operativsystem. Jämfört med samma period året har sett en 140-procentig ökning av aktie på transporter. Men trots Nokia och Microsofts relation och den pågående satsningen på Lumia försäljningen för att få upp Windows Phone aktie kommer fortfarande Microsofts mobila programvaran i fjärde plats efter Nokia. IDC pinnar globala leveranser av Windows Phone-drivna enheter på bara 3,6 miljoner för tredje kvartalet.

Under det kommande kvartalet, är det troligt att Symbian fortsatta nedgången tillsammans med en, flera nya Windows Phone 8-drivna smartphones, kan växla tredje och fjärde plats runt och se Windows Phone på fjärde plats.

Bild Fotograf: IDC.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7