Iiyama ProLite E430S Review

Iiyama beskriver sin nya 17in. ProLite TFT-skärm som en post-nivåvakt, vilket återspeglas i en omfattning i sin listpris på £ 325 (exkl. Moms). Där 17in. TFT berörs för närvarande är ca £ 230 eller så, “prisvärd” är £ 300 till £ 350, och “premium” är £ 450 (alla ex. Moms). “Billig” För att sätta detta i ett större sammanhang, skulle du betala ca £ 80 för en rimlig 17in. CRT alternativ till ProLite.

Funktioner, Iiyama har inte försökt att vara smart med ProLite stället koncentrera sig på att tillhandahålla de funktioner du kan tänkas behöva och utelämna extrafunktioner som kommer att driva upp priset. Så det finns ingen digital signalingång, bara vanlig D-SUB VGA, det finns heller ingen inbyggd USB-hubb, som mycket väl kan vara mer missa än en digital ingång – speciellt om datorn har sina USB-portar på baksidan, du får en. ljudingång för paret av 1.5W stereohögtalare inbyggda i de nedre hörnen av ramen. Som i stort sett alla sådana integrerade ljud, dessa är funktionella men grundläggande, och inte avsedda att inkräkta på territoriet av fristående högtalarsystem. Det finns ingen hårdvara stum, men du kan justera volymen snabbt och enkelt från primära funktioner kontrollknapparna, som alltid slår behöva krångla i programvara,. Platta paneler bör alltid vara kompakt, eftersom storleken är en av deras viktigaste säljargument, men ProLite är liten för sin klass tack vare en smal ram endast ca 15 mm bred utom längst ner, där det finns lite mer djup för att rymma kontrollknappar och högtalare,. Detta hjälper till att hålla nere vikten på en blygsam 4.1kg, och gör det möjligt för designers att komma undan med en lika kompakt, men stabilt stativ. Strömförsörjningen är externt, vilket gör att du får så mycket längre bort från närmaste uttaget, även om det är lite mindre välorganiserade än att nätaggregatet inbyggd i montern själv,. Iiyama ger Windows-drivrutiner, men du inte t verkar behöva dem med ME eller senare – vi bara inkopplad, används sedan installationsknappen Auto på ramen för att ställa in panelen till värddatorn. Som vanligen är fallet med platta bildskärmar, arbetade detta tillvägagångssätt glädjande väl, och det fanns inget behov av att gräva djupare in i inställningsmenyn på skärmen för att förbättra bilden,. Om du någonsin behöver göra manuella justeringar, inställningsalternativen täcka det väsentliga, från att eliminera horisontell och vertikal distorsion med mottagare klocka och fas till färgtemperatur förinställningar och en RGB-justerbar anpassade färgkanal.

Prestanda, Den 17in. Panelen har en upplösning på 1280 med 1024, vilket är det perfekta valet för denna diagonal – varken för högt (liten, oläslig text och minut skärmobjekt), eller för låg (stort, Fisher-Price stil skrivbordet). Det fanns inga urskiljbara fastnat pixlar och skärmen var ljust upplyst, även om vi märkte att betraktningsvinklarna – särskilt vertikala – var lite tight. Detta visade sig som en kontrollampa skillnaden i skenbara ljusstyrkan. Ljusare längs botten, mörkare upptill, Effekten var inte så allvarlig, och är endast sannolikt att vara en show-stopper om du är ute efter ett särskilt bra standard visnings, i vilket fall du förmodligen kommer att titta på något dyrare än ProLite ändå;. det kan finnas en viss enformighet om platta skärmar på denna typ av pris, så som en sista punkt, är det värt att komma ihåg att Iiyama stöder sina skärmar med en treårig swap-på-plats-garanti. En anständig portion sinnesfrid som detta kan vara tillräckligt för att svänga det för ProLite om du finna det svårt att avgöra.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator