Indiska prop måste definiera nya roll för BSNL, MTNL

Institutionen för Telecom (DOT) har återupptas övergången till samman statligt ägda operatörer Bharat Sanchar Nigam (BSNL) och Mahanagar Telefon Nigam (MTNL), i ett försök att effektivisera verksamheten och förbättra sin lönsamhet.

I en not för behandling av beh¨orig gruppen ministerrådet (EGOM) under ledning av finansminister P. Chidambaram har DOT sagt att båda företagen inom den offentliga sektorn (PSU) möter hård konkurrens från pan-Indien privata aktörer. De privata aktörerna var i stånd att förlänga fördelar särskilt för företagskunder och företagskunder, medan de två PSU Telco inte var i stånd att göra detsamma.

Sammanslagning av BSNL och MTNL till en nationell telekom serviceföretag kan övervägas för strategiska och operativa synergier, “Dot not till EGOM sade att detta är en del av telekom ministeriets planer på att,. Återuppliva de båda telekomföretag.

Finansiella resultat för 2012-13 anger BSNL skulle göra en förlust på 82 miljarder rupier (US $ 1,5 billon), medan MTNL redovisade en förlust på 33,3 miljarder rupier (US $ 610 miljoner) för året fram till 31 december 2012.

MTNL substansvärde kommer sannolikt att urholkas fullständigt i första kvartalet 2012 till 13, medan BSNL nettoförmögenhet överstiger 500 miljarder rupier (US $ 9170 miljoner), varav de flesta är låst i anläggningstillgångar.

En av de viktigaste problemen de två nätaggregat är de stigande personalkostnader. “Employee kostnader som andel av omsättningen är över 103 procent för MTNL och 49 procent för BSNL mot i genomsnitt mindre än 5 procent branschen” Dot not sagt.

Punkten har föreslagit kortsiktiga och långsiktiga strategier för att hjälpa de två nätaggregat bekämpa konkurrens från privata aktörer. Detta inkluderar att göra en engångsbetalning av 59.25 miljarder rupier (US $ 1.08 miljarder) och MTNL mot lösa sina pensionsåtaganden. Pension bidrar 86 procent av lönekostnaderna för närvarande och förväntas överstiga lönekostnader genom 2014-15. DOT har också backas BSNL: s, frivilliga pensionssystemet (VRS), för att minska personalstyrkan med 100 tusen.

DoT sade VRS kan finansieras genom olika alternativ, bland annat från de pengar som genereras genom att sälja mark som ägs av bolaget eller genom räntefria lån från regeringen. Avdelningen har också föreslagit att statliga institutioner och anställda ska bli ombedd att använda teletjänster endast från de två nätaggregat.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Detta är inte första gången Punkten talar om att återuppliva BSNL och MTNL. Förslaget att slå samman de två bolagen noterades redan 2004. År 2007 var det sätta på sparlåga efter frågor som rör avnotering av MTNL aktier och personal paritet höjdes.

Tillbaka i 2004, Sam Pitroda närvarande rådgivare till premiärministern om offentlig informationsinfrastruktur och innovationer, hade sagt försäljningen av regeringens insats var den enda lösningen och bad regeringen att ge dem större självständighet genom att sänka sin andel till under 51 procent. “Fusionen [av BSNL och MTNL] är inte den enda lösningen. Du måste göra dem mer självständiga. Du måste sälja större bit till allmänheten”, hade han sagt.

Bortsett från många andra skäl, en av de största orsaken till, ekonomisk oreda, av de två nätaggregat är ineffektivitet. Båda nätaggregaten har en enastående utestående 62.15 miljarder rupier (1,14 miljarder US $).

I själva verket, under 2010, en kommitté som leds av Pitroda, hade föreslagit ett antal åtgärder som skulle kunna återuppliva BSNL. Detta inkluderade att få de bästa yrkesverksamma från marknaden (till marknadspris), ändra styrelsen för BSNL, ändra upphandlingsprocessen, avyttra 30 procent statlig insats, förbättra landsbygden kommunikation, avknoppning, torn relaterad infrastruktur, avknoppning fastighetstillgångar och ger 30 miljoner höghastighetsbredbandsanslutningar i de kommande tre åren.

Än idag, dessa rekommendationer håller enorma värde för både nätaggregat. Vad som är ännu viktigare än att slå samman de två nätaggregat är att precisera en ny roll för den sammanslagna enheten. Det är viktigt att se hur den sammanslagna enheten kommer att hjälpa konsumenterna, och på vilket sätt kan det, tjänsten konsumenten. Behovet är uppenbart att öka bredbandspenetrationen i den indiska landsbygden.

Det är hög tid att regeringen hade en konkret färdplan för de två företagen. Det finns ett behov av politisk vilja. Ju mer tid landet avfall i att vidta åtgärder, desto mer skada kommer vi att låta dessa två statligt ägda operatörer.

DOT stöder frivilliga pensionssystem

Behov av tydlig handlingsplan

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga