Inkspot släpper cloud computing-plattform för universitet

Inkspot har släppt en bärbar webbaserad plattform som syftar till att hjälpa universitet i dataanalys och tillhandahålla säker molnlagring för forskare.

Medgrundare av professor Paul Watson av Newcastle University i 2008, är Inkspot även känd som “e-vetenskap central”. Projektet har utvecklat en plattform baserad på undersökning till en förbättring av vetenskapliga och forskningsinstitutioner. Det tillhandahåller tjänster som riktar sig till olika molninfrastruktur som Amazon EC2, Windows Azure och Eucalyptus.

Red Hat, en leverantör av globala lösningar med öppen källkod, har samarbetat i projektet. De två organisationerna har skräddarsytt Inkspot plattform för att hålla sig särskilt till de behov som den akademiska vetenskapliga och forskarsamhället.

Sammanslagning av Inkspot.co plattform med Red Hat tillåter ansökan bygger skal – att minska kostnaderna för konstruktion för både privata och offentliga molnlösningar.

Dr Mark Little, Red Hat senior chef för ingenjörs sade

Vi samarbetar med Inkspot eftersom JBoss teknik kan direkt stödja forskningsmålen för projektet. Det ger Inkspot med den infrastruktur som forskning och utveckling kan frodas, utan oro över säkerheten eller skalbarhet. Individer och organisationer kan fokusera på FoU utan teknik distraktioner.

Den webbaserade plattform gör det möjligt för universiteten att lagra och analysera data, köra arbetsflödes kontroller och dela sitt arbete med andra individer i nätverket. Eleverna kan slutföra projekt och skicka dem på nätet, men det kan också användas som ett forskningsverktyg för universitet på en lokal och internationell nivå.

Universitetslektorer kommer att ha tillgång till elevresultat genom molnet, så att de kan uppdatera och spåra siffror som krävs – och även att köra statistik på data med större effektivitet.

UC Berkeley e-postsystem: Microsoft till Google, MIT senast att expandera online-lärande anläggningar, Indiana University säkrar bidrag till innovation datornät; SmartPlanet: Privat finansierade vetenskap universitet medde

University of Sunderland är den första att registrera sig med plattformen, för närvarande kontrakterade under minst tre år. Förhoppningen är på längre sikt att andra universitet kommer att genomföra en plattform för sina egna institutioner.

Andra kunder plattformen inkluderar SimMarTec, Online Video CV och uBrands.

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows