Inte alltid lyssna: Google bort Chrome omedelbar röstsökning

Om du vant sig att säga “OK Google” på en dator utan att knacka på en knapp, skulle du bättre bygga upp fingret styrka: Google har tagit bort den alltid lyssnar valfri funktion från sin Chrome.

Google inte reklam tappade funktion i versionsinformationen för Chrome version 46, men Venture märkte det var borta och bad Google varför. Inte många människor använder den, enligt Google “, på dessa plattformar.” Och av dessa plattformar, Google innebär Windows, Mac OS X och Linux.

Notera att enheter med Chrome OS som Chromebook och Chromebox arbetar fortfarande med en “OK Google” kommandot utan att trycka på en knapp, om den är konfigurerad att göra så.

Som någon som arbetar hela dagen i en Google Chrome, jag är besviken. Visst, jag kan fortfarande söka på Google med rösten om jag klickar på mikrofonen alternativ eller jag kunde helt enkelt skriva ut en sökfråga. Men handsfree-tillvägagångssätt var super bekvämt, snabbt och korrekt.

Det är intressant att notera att en kärna i Windows 10 är möjligheten att ställa Cortana frågor genom att bara säga dem högt, allt utan att trycka på en knapp. Återigen, detta fungerar bara om du konfigurerar Cortana att alltid lyssna.

Om människor inte använder handsfree “OK Google” funktionen på datorer, kommer de att göra på operativsystemnivå med Cortana? Min förhoppning är att när Windows 10 användarbas fortsätter att expandera, Microsoft kastar ljus över hur många windoes användare tar nytta av ljudfunktionen.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre