Intel sätter Cisco och HP i beredskap

Att få dragkraft i datacentret under de senaste åren har varit den enda leverantör modell för datacenter provisioning. Gå till en leverantör som tillhandahåller hela menyn av datacenter utrustning och tjänster och du har bara denna enda halsen att kväva när det handlar om ditt datacenter leverantör. De två mest kända leverantörer som har verkligen driver denna datacenter modell är HP, med sin Converged Infrastructure, och Cisco, med sin Unified Computing.

HP och Cisco ta två olika metoder för denna modell. Med HP, de är OEM av nästan varje produkt i sin portfölj, erbjuder servrar, switchar och förvaring under HP: s, tillsammans med några varianter av operativsystemet som de äger, tillsammans med stöd för sina kunders val i OS som körs på deras hårdvara. Cisco tar mer av best-of-breed tillvägagångssätt, samarbetar med de leverantörer som de känner erbjuda de bästa produkterna för sina kunder med Cisco är huvudentreprenör och enda kontaktpunkt för kunden. De gör dock erbjuda sin egen server hårdvara, förutom nätverksinfrastrukturprodukter för vilka de mest kända.

En av de främsta attraktionerna i denna modell är den tysta garanti att när du väljer produkter och lösningar från antingen leverantörer de kommer att fungera bra tillsammans. Idealt summan av delarna kommer att vara större än hela, kommer de speciella kombinationer och lösningar som erbjuds av säljaren prestera bättre och erbjuder bättre värde än kunden aktualiserat tillsammans en lösning på egen hand.

Men konsekvenserna av Intels planerade förvärv av Fulcrum Microsystems, ett företag som designar integrerade 10 och 40 GbE Ethernet switch kisel, kan rubba denna enda leverantör lösning. Oavsett vilken enda leverantör lösning en kund kan välja, är chansen att en betydande del av kisel i denna lösning, åtminstone i den del som hanterar den laddas, kommer från Intel. Chanserna är goda att Intel kommer att ta den teknik som de förvärvar med Fulcrum och utveckla mönster som är tätt integrerade med deras bransch dominerande CPU kisel och kanske även deras spridda lagrings kisel. Detta innebär att annars un-relaterade leverantörer kommer att kunna sälja en enda standardlösning som potentiellt har en förbindelsekant över leverantörer inte genomföra dessa Intel lösningar.

Naturligtvis finns det inget som skulle sluta HP eller Cisco från att genomföra denna teknik i sina egna produkter, och om det blir kostnadseffektiv lösning för dessa leverantörer, jag är säker på att de skulle ta det steget. Men det skulle gå en lång väg mot commoditizing modellen enda infrastruktur och differentiatorn mellan leverantörer skulle komma ner till den tjänst som de har möjlighet att ge sina kunder. Och medan tjänster är en kassako för dessa leverantörer, utan flaggskeppet i sitt segment som definierar hårdvara, blir det mycket svårare för någon leverantör för att sticka ut från sina konkurrenter eller hävdar att deras egna produktbaserade lösningar är bäst.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar