Intel utgivare: andra kvartalet order bättre än väntat, Ögon Sun Sparc kunder

Intels vd Paul Otellini sade tisdag att andra kvartalet chip order är “lite bättre än väntat”, ifrågasatte öde Suns Sparc chip och handikappade potentiella tillväxtmarknader för chipjätten.

Otellini upprepade tidigare kommentarer att PC efterfrågan har bottnat och en återhämtning är på gång.

Otellini budskap på bolagets investerar powwow var att Intels arkitektur skulle kunna blanda och matcha kärnor och rikta olika marknader som behövs. Samtidigt har Intel kapital för att ge sig in på nya marknader. “Denna Lågkonjunkturen har gett oss möjlighet att spela till vår styrka”, sade Otellini.

Slutmålet för Intel är att fokusera på varje formfaktor som sträcker sig från PC till hemelektronik till handdatorer.

Bland höjdpunkterna i Otellini tal

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Servermarknaden fragmentering och Otellini siktade på Suns Sparc chips. “Öde Sparc är upp i luften just nu”, säger Otellini, som tillade att Intel planerar att driva Xeon i datacenter som drivs av Suns Sparc chips,. Det finns åtminstone tre formfaktorer som kommer att vara runt för en tid: hand~~POS=TRUNC, netbook och laptop “, säger Otellini Han tillbakavisade också konceptet att netbook skulle kannibalisera den bärbara given prestandabehov, klaviatursidan och preferenser Intel vill rikta alla tre kategorier; Enterprise server är en intressant möjlighet… . Intel på grund av ålder av hårdvaran i datacenter “Du kan kasta ut upp till nio av dina gamla servrar och ersätta dem med en Nehalem-server och få avkastning på nio månader eller mindre”, sade Otellini,. den gamla tråkiga skrivbordet handlar om död, “sade Otellini. “(Men) det finns en 800 miljoner enhet installerad bas och 45 procent av dem är mer än tre år.” Otellini noteras att det finns en utveckling i design på skrivbordet, peka ut HP: s pekskärm design. Även Atom drivs datorer är en växande marknad.

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Nettops är under erkänt kusin netbooks “, säger Otellini, som indikerade att dessa nettops kan ersätta stationära datorer Spelet är inte att uppfinna skrivbordet, men.” Mjölk “på 800 miljoner installerade basen,. Marknaden för hemelektronik är en möjlighet Intel, men det är en långsam växande marknad. “hemelektronik kommer att omfatta Intel och Internet på ett stegvis sätt”, sade han. Otellini tillade att Intel har ett par design wins för Internetanslutna set-top-boxar. “Alla hemelektronik kommer ansluta till Internet “, sade han,. Otellini sade också Intel skulle alltmer inriktas på programvara med fokus på kompatibilitet, nya funktioner för spel och Linux bidrag,. och slutligen Intel hävdade att dess tillverkning förmåga kommer att bli företagets konkurrenskraft.” det finns en mycket prat kring integrerade hårdvarutillverkare går vägen för do-do “, säger Otellini. Han sade att många tillverkare flyttar till” gjuteri land. “Om du kan få en avkastning på kapital du kan spara på kostnaderna. Otellini hävdade att den inte kunde köra på sina planer om den utlagda tillverkning. “Framkanten är lägre på kostnader”, sade han.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt