Intel: Vi kommer trumf ARM i energieffektivitet

Intel är säker på att det kommer att gå ARM Holdings i lågenergi- mobil processor arenan och att dess kommande kiselchips kommer att dra bort från konkurrenternas erbjudanden, enligt en ledande befattningshavare.

Justin Rattner, chief teknisk officer på Intel, berättade Reuters i en intervju på tisdagen att dess kommande Moorestown processor kommer “lika” ARM processorer i form av reservkraft. ARM-processorer är till övervägande del återfinns i dagens utbud av smartphone-enheter.

Medfield, nästa generations chip efter Moorestown, kommer likarmad marker på aktiv effekt, tillade han. “Jag förväntar oss att bara dra bort efter det att vi har en grundläggande teknik fördel, som [ARM] inte har”, sade CTO.

En tidigare webbplatsen Asien rapporten sägs att Moorestown, som är extremt låg energi version av Intels Atom utbud av processorer, kommer att hjälpa företaget bättre konkurrera på marknaden för smartphones. Den chipmaker noteras att en Moorestown-run enhet kan köras kontinuerligt under två dagar – 20 gånger längre än sin föregångare, Menlow.

Shreekant Thakkar, chefs plattform arkitekt för Intels Ultra Mobile Group, sade i rapporten att Moorestown kommer att erbjuda högre prestanda än ARM: s Cortex A8 och A9-plattformar. Han fortsatte med att tillägga att dess brittiska rival inte levererar den aggressiva energisparMooresTown, eftersom den senare inte har marker med prestanda i den klassen.

Rivaliteten mellan chipmakers har skärpning inte bara i den mobila arenan, men serverutrymme också. I en tidigare rapport, ARM: s marknadsföring chef Ian Drew berättade hemsidan Asiens systersajt webbplatsen Storbritannien som företaget genomför en handfull av experiment för att testa möjligheten att använda sin chip arkitektur i servrar.

Men en analytiker som webbplatsen Asien talade med sade att det brittiska chip licensiering kommer att möta en motvind försöker få fotfäste på den konkurrensutsatta servermarknaden.

Rajnish Arora, biträdande vice VD för Enterprise Computing på IDC Asien-Stillahavsområdet domän forskargrupp, påpekade i en tidigare intervju att företagskunder i allmänhet inte göra ändringar i sina datorplattformar snabbt.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Detta beror på att de tenderar att ha en extremt lång testning, utvärdering och kvalificeringsprocessen för att införa ny hårdvara i sin IT-miljö, tillade han.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt