IoT medvetenhet fortfarande låg i Brasilien

Medvetenhet om de fördelar som sakernas Internet (IoT) tekniker kan ge till företag är fortfarande ganska låg i Brasilien, enligt en ny studie.

Forskning av IDC på uppdrag av Qualcomm med beslutsfattare på 150 organisationer i Brasilien med mer än 100 anställda tyder på att 93 procent av företagen har etablerat innovationspolitik, men bara 7 procent har sakernas-relaterade projekt i sina innovations rörledningar.

Endast 23 procent av de tillfrågade chefer betraktar sig själva som “ganska bekant” med tekniken, medan 36 procent har en “relativ” sakernas kunskap. Å andra sidan, 28 procent av de tillfrågade har en ganska låg nivå av sakernas Internet medvetenhet, medan 13 procent inte känner till tekniken alls.

Enligt IDC forskning har många beslutsfattare sagt att sakernas erbjudande som finns för närvarande är inte anhängare till deras behov, vilket kräver en mer skräddarsydd strategi från leverantörer.

Andra hinder är höga kostnaderna för genomförandet av den teknik och den dåliga kvaliteten på infrastruktur och arbetskraft som behövs för sådana projekt.

ytterligare utmaningar

Den brasilianska IoT marknaden redan genererar $ 3 miljarder, enligt IDC. Sektorer som erbjuder möjligheter för genomförande av tekniken inkluderar tillverkning, detaljhandel, logistik och regering. Men frågor som rör reglering, infrastruktur och skatte alla hämma utvecklingen av tekniken i landet.

Lokala IT branschorganisation Brasscom har uttryckt sina åsikter om de frågor som för närvarande hindrar utvecklingen av IoT utrullningar under en ny presentation på temat till den brasilianska kongressen underhuset, där det också kallas för mer engagemang från regeringen och den privata sektorn i uppmuntra fler projekt framöver om.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Brasscom president Sergio Paulo Gallindo kallas för ett uppsving i den lokala produktionen av enkla halvledare för IoT enheter, men påpekar att lämplig infrastruktur är nödvändig för att stödja flera miljoner anslutna enheter.

Gallindo tillade att regeringen också måste skapa politik som rör tillväxten av detta segment, i synnerhet när det gäller skyddet av personuppgifter. När det gäller regeringens politik, andra branschsiffror hävdar att tillväxten av sakernas kan möta problemet med höga skatter.

Enligt skatte chef på telekomunionen Sindtelebrasil, Sérgio Kern, företag som gör de styrkretsar som behövs för maskin-till-maskin-kommunikation redan betala mindre skatt, men vinsterna är låga.

Integritet är också ett bekymmer när det gäller att sakernas Internet i Brasilien. Eftersom Marco Civil da Internet, även kallas “Internet konstitution” skapades, har landet börjat fokusera mer på dataintegritetsdebatten, men det finns fortfarande en hel del att göra.

Enligt en chef på den brasilianska Chamber of elektronisk handel, Caio Faria Lima behöver reglering införas regler för att begränsa användningen av anonyma uppgifter i IoT enheter. Tidigare i år meddelade den brasilianska regeringen att det skulle arbeta på att skapa politik med inriktning på maskin till maskin (M2M) och IoT teknik.

Företag som Ericsson aviserat ett forskningssamarbete om utvecklingen av IoT och 5G produkter och tjänster med América Móvil i Brasilien, medan Nokia Networks och Portugal Telecom ägda mobiloperatör Oi kommer också partner i utvecklingen av IoT projekt i landet.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk