iPhone 6s, 6s Plus i Rose guld vänder sig till kinesiska efterfrågan: Cook

Den nya iPhone 6s och 6s Plus i Rose guld har dragit stor uppmärksamhet i Kina redan, enligt en nyhetsrapport, med den nya färgen som syftar till att göra en inverkan på övermättad smartphonemarknaden i Kina.

“Jag hoppas att kinesiska konsumenter kommer att gilla det [rosen guldfärg]”, säger Apples vd Tim Cook i en exklusiv intervju med Sina nyheter.

Erbjuda nya färgen ett kommersiellt beslut, Apple har tagit hänsyn till den kinesiska marknaden och anses färgen skulle bli populära där, ungefär som när guldet alternativ lades till sitt stall av smartphones och Kina såg en uppgång i efterfrågan.

Frigörandet av guldfärgade iPhone ledde den nuvarande trenden, med införandet av ökade guld sannolikt att duplicera framgång och gripa uppmärksamheten av kinesiska kvinnor i synnerhet, enligt Sina rapport.

Kinas efterfrågan på den nya iPhone 6s och 6s Plus är osannolikt att svika Cook, trots den hårda konkurrensen från lågpris kinesiska smartphone tillverkare, redan har grå importörer mycket högre be priser för att importera iPhone 6s till Kina för konsumenter det – särskilt för rosen guld modell.

En digital produkter leverantör i Shenzhen, Kina, sade han har avsatt 1 miljon yuan ($ 156.800) för att köpa och importera cirka 10 uppsättningar av iPhone 6s vid sin tidigare version i Hong Kong, i tron ​​att grå importverksamhet på rosen guld iPhone 6s kommer att vara mycket vanligt inom den första veckan i dess release, enligt en Apple Daily rapport.

Beställnings priser genom icke-officiella kanaler i 16GB och 64GB iPhone 6s nu mellan 16.800 yuan och 18.800 yuan ($ 2634 till $ 2948) i Kina, och ett tillägg på 3000 yuan ($ 470) kommer att debiteras för Rose Gold modeller, sade rapportera.

Detta står i kontrast med de officiella Apple Store prislappar av 5,288 yuan och 6088 yuan ($ 829 till $ 955) i Kina.

Men beställa från andra regioner som inte kommer att bli nödvändigt för länge under denna iPhone release, som Kina, Apples största utomeuropeiska marknaden, är den här gången bland listan över de första sats länder att sälja iPhone 6s och iPhone 6s Plus.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning