Japanska 3G-telefoner får US vädring

NTT DoCoMo har en 16 procent av aktierna i AT & T Wireless, som har förbundit sig att få hög hastighet tredje generationens eller “3G” mobiltelefonteknik till San Francisco, Seattle, Dallas och San Diego från 31 december 2004. För att hjälpa få bollen i rullning i USA, är det japanska företaget visar mobiltelefoner med funktioner som kan dra nytta av 3G trådlöst.

Vi vill att amerikanska konsumenten att förstå vad 3G är “, sade NTT DoCoMo taleskvinna Karen Lurker.

NTT DoCoMo visade sin 2102-serien, som består av en handenhet som är tillgänglig i Asien nu och ytterligare två som tillkännagavs på måndagen. Mobiltelefoner – som produceras av en mängd olika tillverkare – har inte bara en inbyggd digitalkamera, men också en videokamera. Med en, kan tonåringar skicka video till föräldrar för att bevisa att de verkligen är där de säger att de är. De nyare modellerna kommer med autentisering.

AT & T Wireless kommer att använda samma tjänster och 3G-nät som gör NTT DoCoMo, sade Lurker. Nätverket använder teknik som bygger på bredbands code-division multiple access (W-CDMA), en framväxande cellulära standard som tredubblar nätkapacitet utan att kräva en uppgradering av transportörer. Nätverket standarden är också känd som Universal Mobile Telecommunications System (UMTS).

Vi hoppas det blir antagits av så många bärare som möjligt “, vilket skulle sänka kostnaderna för utrustning och göra det lättare för människor att röra sig från ett land till ett annat, sade Lurker.

AT & T Wireless skalas tillbaka sina 3G debut planer under 2002. Om USA företaget inte bygga sitt 3G-nät i tid, kommer det att behöva köpa tillbaka $ 6,2 miljarder spel som NTT DoCoMo tog i bolaget.

Fullständig täckning, Spotlight på CeBit, Följ News.com täckning, i New York visa,. Även i Japan, nuvarande generationens 2G telefoner fortfarande är mer populär än 3G-telefoner, sade Lurker.

I USA, som kommer höghastighetsnät mobiltelefon konkurrera med trådlös teknik som 802.11g, som fungerar bra med befintliga datorer – men endast över korta distanser.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Även mobiltelefon teknik och användning i Asien och Europa är allmänt erkända som ledande det i Nordamerika, klyftan minskar, sade en högt uppsatt Vodafone verkställande förra veckan.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell