Kaspersky Lab erbjuder gratis anti-Ransomware verktyg för Windows

Kaspersky vill hjälpa SMB bekämpa hotet från Ransomware. (hemsidan)

Ransomware stiger slå nästan 40 procent av företagets företag; Nu Ransomware tar syftar till företagsnätverk, Ransomware fungerar och cybercrooks vet det, Hur man undviker Ransomware attacker: 10 tips [elaptopcomputer.com]

Det har varit ett uppsving i hackare riktar organisationer med Ransomware, angelägna att pressa pengar eller Bitcoins av infekterade mål som ofta upplever att de inte har någon chans utan att samarbeta med bedragare krav.

För mindre företag i synnerhet, kan en Ransomware attack vara en enorm huvudvärk. Men nu bevakningsföretag Kaspersky Lab erbjuder ett gratis verktyg för att göra det möjligt för företag som smittats av cryptomalware eller Ransomware att få åtkomst till data på Microsoft Windows-enheter – det enda operativsystemet verktyget för närvarande arbetar med – utan att behöva betala hackare lösen de efterfrågan.

“Små och medelstora företag brukar inte har den djupa säkerhetsexpertis som krävs för att utvärdera eller jämföra dussintals säkerhetsverktyg på marknaden. Kaspersky Anti-Ransomware verktyg för Business är kompatibel med tredjeparts säkerhetslösningar och är en kompletterande åtgärd mot Ransomware “, säger Konstantin Voronkov, chef för endpoint produkthantering, Kaspersky Lab.

Kaspersky slagit nyligen med Intel Security, Europol, och den nederländska polisen att inleda No More Ransom, en gratis online-portal som ger nycklarna till låsa upp krypterade filer, samt information om hur man undviker att bli smittade i första hand.

Kaspersky Lab verktyg kombinerar två tekniker: den molnbaserade Kaspersky Security Network, som bearbetar data frivilligt deltagare över hela världen, och Systemövervakning, en säkerhetsteknologi som registrerar och analyserar nätverkshändelser, tillsammans med att tillhandahålla bevis för skadlig aktivitet.

Ransomware

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund