Kindle Fire och Nook Tablet: Inte riktigt lika öppen som vi trodde

Både Amazon och Barnes & Noble klargjorde vid respektive inledningsevenemang för Kindle Fire och Nook Tablet att de två tabletter syftade till att sälja dig innehåll. Medan tekniskt kunniga publiken snabbt konstaterat att som tabletter de kan användas för innehåll från externa källor, är verkligheten bara lösa i att utanför innehåll kan inte vara lika välkomna som först trodde.

Nook Tablet redan i butik: Låt billig tablett kriget börjar, Kindle Fire besting Nook Tablet med fler tredjepartspartners, Google och Barnes & Noble blir värre om Android patenträttegångar, Amazon Kindle, B & N Nook duell utspelar sig på butikshyllorna;! New Nook Tablet har ett skott mot Kindle Fire

Innan de två tabletterna var i ägarnas händer, rapporterade jag att jag inte trodde att någotdera bolaget vill deras tablett för att vara öppna för allmän användning. Om de skulle låsa dem för att förebygga hacking, eller kräver att du köpa innehåll endast från leverantören jag var inte säker. Det visar sig att de använder allt till sitt förfogande för att låsa köpare till innehåll som köpts från respektive bolag.

B & N gjort en stor sak om det interna minnet på Nook Tablet är dubbelt så mycket som på Kindle Fire (16GB vs. 8GB). Då går den verkliga historien kom ut att 16 GB minne på Nook Tablet är begränsad. Som webbplatsens Rachel kungen bekräftas med Barnes & Noble, bara 12GB är öppen för användarinnehåll. Mer significantely 11SE av att lagring är endast tillgängligt för innehåll som köpts från B & N. Det är en drastisk hårdvara åtgärd för en tablett, och bara lämnar 1 GB lagringsutrymme för innehåll från andra källor ur lådan.

Det är sant att Nook Tablet har en microSD-kortplats för ytterligare lagring användare, men ett minneskort kommer att kosta ytterligare $ 20 – 40. Det tar kostnaden för en Nook Tablet med mer än en gig minne upp mot $ 300 märket. Inte riktigt lika billig som vi trodde.

Medan Nook Color har varit öppen för dataintrång sedan dess release, en vill göra samma sak med Nook Tablet har upptäckt att Barnes & Noble tydligen har använt en låst bootloader. Detta innebär tabletten inte kommer att vara mycket lätt att hacka, och särskilt svårt att installera anpassade ROM. Detta är en fullständig skillnad i filosofi med Nook Tablet över Nook Color, och kommer sannolikt att skydda innehållet försäljning företaget måste göra.

Kindle Fire bara har 8 GB internt lagringsutrymme, utan kortplats för expansion. Ägare har visat att 6 GB att lagring är tillgänglig för användaren ur lådan, vilket är mindre än många smartphones som säljs idag. Amazon har massor av strömmande innehåll finns att köpa som minskar behovet av en hel del lagringsutrymme. Det är Amazons plan för att låsa dig att köpa strömmande innehåll från dem med lite ombord lagring.

Inte överraskande, har Amazon Kindle app förinstallerad för att köpa och läsa e-böcker. Kindle Fire köpare som vill använda konkurrerande program och ebookstores kommer att märka att de är tillgängliga i Amazon Appstore men inte syns på elden. Du kan se dem i Amazon Appstore på stationära webbläsare, men inte på elden. Smarta ägare kommer att finna ett sätt att få dessa konkurrerande program på Kindle Fire, men vanliga konsumenter kommer sannolikt bara använda vad de kan se på elden. Amazon är i grunden låta konkurrerande program i Appstore på Kindle Fire, men dölja dem ur sikte från dessa tillfälliga ägare. Inte riktigt lika öppet som det verkar.

Båda företagen har placerat sina tabletter att sälja dig innehåll och minnes situation driver ägarna att göra det mycket sak. Medan köpare kan ha visioner om att få innehåll från andra källor, såsom anges som kanske inte är lätt att göra. För många kunder är det bara att bli lättare att köpa innehåll från tabletten leverantören och göras med det, och det är planen. Med tanke på tillvägagångssättet företagen har vidtagits hittills, leder det mig att undra vad de ska göra när den förväntade hacking börjar på allvar.

Bild Fotograf: Flickr user lavocado@sbcglobal.net

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip