Koreanska myndighet utvecklar smartphone säkerhetschip

Den elektronik och telekommunikation Research Institute (ETRI) sade att chipet, kallas “MeeMo”, kan skydda användarnas lösenord, officiell autentisering och annan privat information från it-brott som riktar smartphones.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Innovation,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, rörlighet,? BlackBerry att återvända till Korea med Priv efter tre år bort, hårdvara,? Samsung att återkalla Not 7 efter exploderande batterier: Rapportera

Är 5 millimeter kvadrat det är mindre än ett mynt, och kan installeras i Android-telefoner. Chipet kan berätta om skadlig kod har bytt data på enheten.

“MeeMo inser Mobile Trusted Module (MTM) på smartphones … och kan förhindra säkerhetsproblem” ETRI sade i ett uttalande.

ETRI har överfört tekniken gratis till två lokala företag smartphone säkerhet (de är bundna av ett sekretessavtal och kan inte namnges), och har även patenterad 30 tekniker relaterad komponent i Korea och utomlands. Forskningsinstitutet kommer att arbeta för att kommersialisera den så snart som möjligt, tillade den.

Detta är ett svar på de många nya it-brott som riktar mobila enheter, som har ökat dramatiskt i Korea under de senaste åren.

 Korea ()

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst

? BlackBerry att återvända till Korea med Priv efter tre år bort

? Samsung att återkalla Not 7 efter exploderande batterier: Rapportera