Lenovo lanserar Phab 2 Pro, en Tango enhet för bara $ 499 olåst

Lenovo hoppas att domstolen fler företag att använda augmented reality med en smartphone som kallas Phab 2 Pro, en enhet som faller under Googles Project Tango, nu bara Tango, banderoll.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Den mycket efterlängtade enheten är världens första smartphone kompatibel med Googles sensorisk medvetenhet plattform. Ringa enheten “flaggskepp värdig,” Lenovo vicepresident Jeff Meredith noteras att det kommer att finnas tillgänglig globalt med början i september för bara $ 499 upplåst.

Telefonen har en 6,4-tums IPS-skärm, “bra för videovisning,” sade Meredith. Den har även Dolby 5,1 ljudinspelning, så att användarna kan spela verklighetstrogna ljud.

“Vi vet att marknaden för AR och VR-enheter är inställd att explodera”, Meredith sade på Lenovo Tech World i San Fancisco. Men för någon teknik för att gå mot broadscale adoption, måste det ha några verkliga relevans.

Vi tror verkligen Tango kan uppnå denna nivå av relevans “, sade Meredith. Med Google, sade han, har Lenovo skapat en enhet” som kan bli så genomgripande att du skulle ta det för givet.

I själva verket kan Lenovos prissättning sätta Tango i fler händer. Lenovo bjudet Phab 2 Pro som en mästare enhet. Åtminstone har Lenovo producerat ett bra värde och prissättning som rimmar med vad som levereras med Moto varumärke.

Offentliggjordes i februari 2014 med Googles Advanced Technology och Projekt (ATryck) grupp, använder Project Tango djup kännande kameraarrangemanget att spåra 3D-rörelser av enheten, kartlägga den omgivande miljön och skapa på telefon augmented reality.

På Lenovo Tech World, meddelade Google Johnny Lee att tekniken nu kommer att kallas bara “Tango”.

Motorolas nya Moto Z diken hörlursuttaget | S hatterproof Moto Z Force har ett större batteri, bättre kamera | Lenovo Phab2 Pro: Världens första Google Tango telefon | Lenovo Phab2 Plus: En jumbo-screen telefon med dubbla bakre kameror | Motorola Moto Z och Moto Z Force vs Samsung Galaxy S7, Nexus 6P och iPhone 6S

Forskning företag som Forrester är optimistisk om framtiden för VR och AR. Medan VR kommer att öppna upp nya möjligheter för företag att samarbeta med kunder och utbilda anställda, förutspår Forrester att AR kommer att få dragkraft i USA arbetskraften. Så många som 14 miljoner arbetare, eller 8 procent av amerikanska anställda, kommer att använda smarta glasögon 2025, har analysföretaget förutspått.

Lenovo och deras partners markeras en omedelbar och tydlig affärsapplikationer för Phab 2 Pro: heminredning. Använda Tango inomhus- navigeringsfunktioner, kan du prova “sätta en möbel, ett virtuellt föremål, i vardagsrummet för att se hur det passar,” Lenovo vd Yang Yuanqing förklaras.

Med hjälp av Nicole Curtis, värd för HGTV Rehab Addict, Lenovo visade hur man använder en app från Lowes på Phab 2 Pro. Hon visade att lägga möbler och tillbehör till ett rum, samt zooma in för att titta på en produkt på nära håll.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell