Linkedin förenklar med en ny mobil app för iOS och Android

Det har varit en lång tid på sig, men väntan är över. Linkedin nya mobilapp är fritt tillgänglig för Apple iOS och Google Android-telefoner.

Mer om Linkedin

Microsoft köper Linkedin för $ 26,2 miljarder euro, Microsofts $ 26,2 miljarder satsning förebådar personal ansökan flytta, ja Sök jobb kommer att gå med i Linkedin sökning snart enligt rapporten, Nu kan du se om din Linkedin-konto fångades upp i 2012 hack, Linkedin krossar Q1 resultat, aktier pop på stark vägledning

Med hälften av plattformens engagemang kommer från mobila enheter, är den uppdaterade appen länge sedan. Alltför länge har den stora mängden Linkedin information om mobiler varit rörig och bullriga, i brist på ett bättre ord.

Den nya appen förenklar med en mycket Facebook-liknande utseende, inklusive fem separata flikar områden för enklare navigering: hem, Me, Meddelanden, Mina nätverks och sökning.

Linkedin säger sökfunktionen är nu 300 procent snabbare och några resultat visas innan du ens avsluta skriva dina sökord.

Du kan också länka din kalender med appen och det kommer att visa dig professionell information för alla Linkedin kontakter deltar.

Meddelanden del är ny till Linkedin som den försöker att konkurrera med andra kommunikations appar och tjänster.

Tanken här är att istället för att bombardera kontakter med mer e-post via Linkedin kan direktmeddelanden sticker ut mer och ger en snabbare vändning för samtal om jobb, färdigheter och möjligheter.

Det “överger e-post till förmån för ett mer vardagligt sätt att hålla kontakten, så att du kan starta snabbare samtal i en lättare vikt gränssnitt. Detta gör det enkelt för dig att pinga någon i ditt nätverk på en snabb fråga eller fortsätta en konversation som du skulle i verkliga livet. ”

Min kort titt på den nya appen visar att det är mycket bättre användning av den lilla skärmen på en handenhet och låter dig fokusera snabbare på information från kontakter i nätverket.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Linkedin på den mobila webben har ett liknande utseende och känsla och, tyvärr för vissa, det är det enda sättet de får uppleva uppdateringen bransch inte gör appen tillgänglig för antingen Windows eller BlackBerry telefoner vid denna tid, även om gamla versionen kan fortfarande laddas ner för dessa plattformar.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien