Linux Foundation fria nätet intro till Linux klass öppnar sina dörrar

Vill du ha en bra anledning att lära om Linux? Jag ska ge dig ett: Enligt Dice, den ledande karriärsajt för teknik och ingenjörer, nio av tio IT-rekryterare söker Linux; proffs.

Professionella online Linux klasser för alla – och den första är gratis, Linux arbetsmarknaden värmer upp, Linux Professional Institute sätter Linux i klassrummen, Undersökning visar företag behöver Linux talang och de behöver det dåligt, Red Hat leder sätt att certifiera Openstack för-

Det bästa sättet att lära sig Linux är att ladda ner en distribution som, Linux Mint. och börja arbeta med den. Om du inte gillar att lära sig simma genom att dyka in i den djupa delen av bassängen, till ett annat bra sätt att börja plocka upp Linux är att ta en klass. Och tur, med början 1 augusti, Linux Foundation, i samband med online-utbildning jätte EDX, erbjuder en gratis introduktion till Linux kurs.

Detta, klass, först tillkännagavs i början av mars, är tillgänglig gratis. Det är inte illa för en klass som vanligen körs $ 2400!

Detta massivt öppen kurs på nätet (MOOC) lärs ut av Jerry Cooperstein. Cooperstein är en nukleär astrofysiker som har använt Linux sedan 1994 och undervisning det för nästan så länge.

Om du vill ha en riktigt snabb dator, då Linux är ditt operativsystem och Intel kan vara din chiptillverkare.

Du behöver inte en Ph. D. att lära Linux och du behöver inte ha tidigare Linux erfarenhet att registrera. Om du känner dig runt en dator, du är kvalificerad att ta klassen.

Du kan granska naturligtvis att ta det för ett certifikat eller ta och passera klassen för en EDX personligt intyg av prestationen. Det sistnämnda alternativet kostar $ 250. Detta intyg kan användas för jobbansökningar, kampanjer eller skol applikationer. För att tjäna en, måste du vara beredd att ägna 40 till 60 timmar för klassen.

Denna klass tittar på Linux från en mycket hög nivå. Du kommer att kunna använda Linux-distributioner från någon av de tre stora Linux familjer, inklusive Red Hat, Fedora eller CentOS, Debian, inklusive Ubunt eller Mint och SUSE, inklusive openSUSE.

Denna kurs kommer att täcka de olika verktyg och tekniker som vanligen används av Linux programmerare, systemadministratörer och slutanvändare att göra vardagliga arbetet i Linux.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Efter att ha avslutat klassen bör du ha goda kunskaper om Linux, från både en grafisk och skal perspektiv. Du bör då kunna enkelt navigera genom någon av de stora Linux-distributioner. Härifrån bör du kunna fortsätta dina framsteg som antingen en användare, systemadministratör eller utvecklare. Njut av!

 Berättelser

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september