Linux s DistroWatch språk stumbles

Kanske den mest populära av alla Linux skrivbordsplatser, DistroWatch gick ned över 4 juli helgen.

Mint 17: Den bästa Linux hittills, Hands on med Ubuntu 14.04: Den bästa Ubuntu desktop någonsin, varför Linux Mint är ett värdefullt Windows XP ersättning, Hur man installerar Linux Mint på din XP-dator, varför inte Linux vinna på stationär dator?

DistroWatch gick ned på grund av ett problem med sin domän register. Detta skulle inte vara den första eller sista, tid en viktig plats gick ned på grund av ett sådant problem. Webbplatsens senaste ändring, en notering för den nya versionen av Scientific Linux, ades den 4 juli.

Enligt DistroWatch största författare och redaktör Jesse Smith: “Det fanns ett problem med domänregistrerings (som är ett separat bolag från vår webb) som orsakade domänen att gälla.”

Smith tillade att dess reservdomän, fortsätter distrowatch.org att arbeta. Officiellt gör DistroWatch domän inte ut förrän 3 juli, 2018.

“Detta är inte ett betalningsproblem, snarare en personalförnyelse med domänregistrerings”, tillade Smith.

I den senaste DistroWatch News, Ladislav Bodnar, som grundade platsen i mitten av 2001, tillade

Som många av er märkte var distrowatch.com domännamnet avbrytas av domänens registrator, Doteasy, förra söndagen. Jag vill inte gå in på detaljer om exakt vad som hände eftersom det är en lång och tråkig historia. Det räcker med att säga att jag känner mig grovt kränkta genom serien av giriga och även skadliga åtgärder som Doteasy och så fort jag får detta redas ut, jag kommer att titta in överföra domännamnet distrowatch.com till en annan registrator.

Efteråt, som Domain Name System (DNS) uppdateras, kommer DistoWatch tillbaka.

DistroWatch, som spårar alla Linux skrivbords distributioner liksom många server och mobila distributioner, är en one-stop destination för Linux fans. Webbplatsen täcker även andra Unix-relaterade operativsystem som BSD och Solaris.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Sex Klick, 2014 främsta Linux-datorer

På platsen, varje fördelning ges ett diagram. Dessa diagram presenterar en kort sammanfattning av distributioner, dess historia, alla programvarupaket som anges i extrem detalj, och länkar till alla väsentliga recensioner.

DistroWatch rankas som 10897:e mest populära webbplatsen i världen av Alexa. Medan Bodnar slutade göra större redaktionellt arbete på området i 2008, är han fortfarande webbplatsens ansvariga.

Bodnar, från det forna Tjeckoslovakien, är en metallurgisk ingenjör och har varit en Linuxanvändare efter 1999. I en intervju 2005 förklarade han att idén till DistroWatch kom från när han arbetade för öppen källkod företaget Linpus Technologies.

Bodnar sade i intervjun

Min chef bad mig att sammanställa en lista över alla de viktigaste fördel funktion på marknaden, så att vi kan jämföra dem med vår egen produkt. Detta var en lätt uppgift, tänkte jag, och började söka på nätet för information. Till min förvåning kunde jag inte hitta någon bra och up-to-date Linuxdistribution jämförelse diagram, så jag var tvungen att göra allt själv arbete genom att besöka varje fördelning webbplats och extrahera alla data från sina webbsidor. Det tog mig flera dagar. När jag samlat in uppgifterna, beslutade jag att sätta upp dem på en webbsida så att de som kan behöva sådan information kan få det lätt. Sidan visat sig vara mycket populär redan från början och jag snart fann mig översvämmas med e-post och förslag. Jag registrerade distrowatch.com domän strax därpå.

 berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”