Microsoft affären med Cyanogen inkluderar Cortana integration också

Cortana får för närvarande “bara” vara en app, snarare än en integrerad del av operativsystemet, Android, men det kan snart ändras – åtminstone på den kommande Cyanogen Android distribution.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Microsoft och Android-operativsystem leverantör Cyanogen meddelade ett partnerskap tillbaka i april som krävde Cyanogen att fördela en del av Microsofts konsument appar och tjänster med sin öppna OS-plattformen. Vid den tiden, en lista över tjänster som Microsoft tjänstemän sade att de skulle anpassa och tillhandahålla Cyanogen ingår Office, Skype, OneDrive, OneNote och “Bing tjänster.”

Det verkar de ospecificerade Bing tjänster omfattar Cortana, Microsofts personlig digital assistent som drivs av Bing.

Cyanogen VD Kirt McMaster berättade Internal Business Times i veckan att Cortana var på väg till Cyanogen Open OS-plattformen.

Från historien

Cyanogen har anställt två nya tekniska chefer att fortsätta sitt krig med Google över kontrollen av Android.

Cyanogen arbetar för att bygga en Android fördelning som inte är beroende på kärn Googles tjänster. Företaget anser att detta OS kommer att bli en head-to-head konkurrent med Googles Android, Apples iOS … och Windows 10 Mobile, som well.McMaster också sagt att han tror det kommande Cyanogen OS kan vara helt fri från Google beroenden , men inte för ytterligare två till tre år.

Jag har bett Microsoft tjänstemän att kontrollera om Cortana är verkligen kommer att vara djupt integrerad i Cyanogen OS-plattformen. Inga ord tillbaka så långt.

Uppdatering: Åh, väl. Det är i princip ingen kommentar från Microsoft. Här är företagets uttalande från en talesman

Microsoft har nyligen gjort en provversion av Cortana för Android app tillgänglig för testare, och har åtagit sig att erbjuda en Cortana för iOS före utgången av detta år. Microsoft tjänstemän har sagt dessa program skulle vara mer begränsad funktionalitet än Cortana erfarenhet på Windows och Windows Phone, eftersom Microsoft inte kan integrera Cortana direkt med Android och iOS samma sätt den gör med Windows.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet