Microsoft förlorar kartläggning patent dust på tyska kamp med Google och Motorola

Tysklands federala patentdomstolen har slagit ner en hävdade Microsoft kartläggning patent, lämnar Google och Motorola, liksom andra smartphone leverantörer, fria att använda tekniken utan licensavtal i landet.

Microsoft patent kan blockera Google Maps i Tyskland, Googles patent attack på Microsofts push mail resor upp i Tyskland, Microsoft flyr Tyskland över patenttvister

Enligt rapporter är Apple undersöker möjligheten att tillverka bärbara enheter som körs på iOS, och Steve Jobs hade även lekt med idén att göra en Apple bil.

Microsoft hävdade att både Motorola Mobility, med sina Android-enheter, och Google, med dess Maps och applikationer, hade överträtt på en kartläggning patent det äger.

Patentet täcker ett “datorsystem för identifiering av lokala resurser och metod därför”. Ursprungligen in i 1995, sökte den för att möta ett växande behov i den växande webb ekosystem. Enligt patentet, “det inte är möjligt, med hjälp av befintliga webb sökverktyg för att svara på frågor som” var är den närmaste hamburgerrestaurang? “” För att möta detta behov, patent anges en metod för att lagra kartdata på en server, och kopplar den till annat innehåll, och sedan har det vara lätt åtkomlig för klientenheter.

Men den tyska domstolen ogiltigförklarade patentet förra veckan eftersom det “saknade uppfinningshöjd”, berättade en domstol talesman PC World.

Vanligtvis beslut från den federala patentdomstolen kräver veckor eller månader för att slutföras i skriftlig form. Microsoft har emellertid redan konstaterat att det kommer att överklaga domen, har en domstol tjänsteman bekräftade. Domstolen tjänsteman kallas överklagandet i detta skede “ohjälpsamma”, eftersom i varje fall bolaget måste vänta på den skriftliga domen att fortsätta.

I Tyskland, Redmond, ursprungligen stämde de två företagen, i München regionala domstolen i 2012, där det såg ut att vinna i 2013. Vid den tiden, vissa kommentatorer orolig, att om domstolen fastslog i Microsofts fördel skulle Google Maps måste stängas i landet. Men Motorola ansökt om en senareläggning av det målet, tills målet vid den federala patentdomstolen var löst. Förra veckans beslut om fastställdes efter överklagande, gör det sannolikt att München regionala domstolen kommer att regera på samma sätt.

Under de senaste åren har Microsoft en strategi för att dra vinning av att licensiera sina ägda mjukvarupatent till Android smartphone tillverkare. Företag som LG, Samsung och HTC har tecknat licensavtal med Microsoft som enligt uppgift kan kosta tillverkarna, upp till $ 15 per telefon såld.

? Perth cop nås begränsad dator

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Läs mer