Microsoft ger Android en ansiktslyftning med sin pil appar

Microsofts Android Arrow bärraket,. Microsoft

Microsofts nästa Android app är Arrow, en Windows Phone-liknande launcher, Nokia sätter Z Launcher på Google Play utan Lollipop stöd, Microsoft revidera sina Outlook mobilappar för iOS, Android

Microsofts pil launcher för Android är ur beta och tillgängliga för installation från Google Play Store.

Appen, officiellt lanserats av Microsoft på onsdag på Google Play, lovar en “radikal förenkling” av Android.

“Din relation med din telefon behöver inte vara komplicerat”, säger Microsoft, förebådar sin syn på hur en startskärmen på Android bör organiseras.

Appen upptäcktes för några månader sedan men det enda officiella kanal för att skaffa det var via en inbjudan systemet. I likhet med Nokias Android launcher Z, Microsofts Arrow förbättrar ju mer det används, att arrangera program och kontakter baserat på deras betydelse för användaren.

Precis som många Android bärraketer, hjälper Arrow att ordna sidor, organisera widgets, lägger tredje part teman och anpassa dockan. Det ger också en integrerad anteckningar och påminnelser har.

Medan Microsoft fördubblar ner på Office, Cortana och Outlook för iOS och Android, Arrow särskilt inte försöker att styra användare mot dessa program. Det kan ändras i framtiden om Arrow blir en hit, men nu bara funktionen dras från Microsofts övriga produkter är Bing bakgrundsbilder, som uppdateras dagligen i appen.

Microsoft öppnar förhandsgranskningsprogram för Office för Android och planerar att leverera den slutliga versionen av sviten i början av 2015.

Vad var inte känt när detaljerna i appens existens framkom var där i Microsoft det utvecklas.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Idag Microsoft avslöjade Arrow är faktiskt ett projekt från Microsoft Garage, en hacka labb på Microsoft som ansvarar för ett stort antal experimentella appar för iOS, Android och Windows-enheter. Apps som Android Nästa låsskärmen Twist för iOS, och Snip för Windows är bland många andra plattformsoberoende projekt utställningsmonter på Garage portalen.

Enligt Laurence Ripshare, “grundare” av Arrow, Microsoft Garage har stora planer för appen.

“Vi har lagt till ett antal smarta under-täcker att lära dina önskemål och vi kommer att fortsätta att investera kraftigt i detta område”, säger Ripshare på den särskilda Arrow webbplats.

Ripshare sade att förvänta sig nya funktioner som ska rullas ut under de kommande veckorna.

Hittills Arrow har installerats så många som 50.000 gånger från Google Play, medan nästa Lås skärm har lockat så många som fem miljoner nedladdningar.

Läs mer

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor