Microsoft köper Ray Ozzie s Talko mobil-meddelandestart

Microsoft köper Talko den mobila meddelandeprogram företag som leds av Ray Ozzie för en hemlig summa.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Ozzie, som var chefsarkitekt på Microsoft fram till 2010 (och tidigare grundare av Groove, en annan Microsofts förvärv), kommer inte att vara återförenas Microsoft som en del av affären. Resten av Talko laget verkar vara att gå Microsoft, enligt Microsofts December 21 blogginlägg om köpet.

Microsoft planerar att använda Talko att “driva framtida innovation” i Skype och Skype for Business, sade Talko inlägg.

Microsoft och Talko kommer att stänga Talko service “under de kommande månaderna” och helt i mars 2016. Enligt Talko blogginlägg tillkännage köpet kommer befintliga Talko användare har ett sätt att exportera alla sina tidigare Talko röst, text och foto konversationer, liksom enkla filer.

“Jag är fortfarande en byggare, och jag älskar att hjälpa stora produktteam har brett genomslag med sitt arbete. Ser fram emot att räkna ut vad som händer” Ozzie sade i ett e-postutbyte med mig om sina framtidsplaner.

Talko designades för att förena meddelanden, ringa och videokonferenser, och arbetade när användare var online eller offline. Jag kan inte säga att jag förstod vad Talko skulle göra utöver det, som jag fann det förvirrande. Det gjorde att integrera med Slack, dock.

Talko är Microsofts 20 förvärv detta kalenderår, de av oss som försöker hålla räkningen tro.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet