Microsoft tillhandahåller mer information om Office 2013 prissättning och licensiering förändringar

Förra veckan – strax före December 1 datum då Microsoft lagt sin nya Office 2013-servrar till sina volymlicens prislistor – de Softies var tystlåtna om exakt vad kunderna kan förvänta dig. (Lyckligtvis, en del av sina återförsäljare partner var inte så ovilliga att tala.)

Microsoft Lync – Vi ersatte två separata Lync Server 2010 Standard Edition och Lync Server 2010 Enterprise Edition med en enda licens. Med; Lync Server 2013, en organisation inköp eller förnyar Lync Server får alla funktioner som tidigare reserverats för Enterprise Edition-licens, bland annat förbättrad skalbarhet, redundans och elasticitet, förutom 2013 förbättringar som Lync Web App för fjärranvändare att enkelt ansluta webbmöten, flerpartisystem video och H.264 SVC stöd för att HD-videokonferenser i en rad enheter. Lync Server 2013 extern anslutning rättigheter också nu ingår för alla arbetsbelastningar så att kunderna kan ansluta lättare och rikt med externa kontakter,. Microsoft Sharepoint – Arrayen med tidigare serverlicenser har kombinerats i den nya Sharepoint Server-licens. Vi ökade värdet av Sharepoint Server-licens genom att ta med Sharepoint för Internet (och extranät) webbplatser, Enterprise Search (FAST), och, SkyDrive Pro, det nya dokumentet lagringstjänst för Sharepoint i huvudsak enhetlig serverlicens. Tidigare tillgång till denna teknik krävs separata eller olika licenser, Microsoft Exchange, -. Kommer världens ledande företag e-postsystem, få några fantastiska uppdateringar, inklusive ett förenklat byggsten arkitektur, inbyggd anti-malware, och en förbättrad Outlook Web App. Vi kommer också att gå i pension den separata licenser extern anslutning, men det finns ingen förändring pris.

Återförsäljare sade volymlicens bör förvänta betydande prishöjningar på flera av Microsofts nya Office 2013-servrar. De sade också Microsoft var att konsolidera sina licenser, som ersätter flera SKU med ett enda alternativ (i fallet med Sharepoint och Lync, särskilt). Microsoft tjänstemän har avböjt att kommentera förra veckan om de kommande förändringarna.

Den 3 december, nu när volym prislistor är offentliga, Microsoft chefer var lite mer villiga att tala om licensiering och prissättning förändringar för den lokala servrar som har trätt i kraft.

Här är ett uttalande som en Microsoft talesman gav mig när jag frågade i dag mer om detta

Microsoft nyligen anmält partners om licensiering förenkling och prisändringar som kommer med nästa version av Office, så att de kan informera kunderna om deras alternativ innan licensiera köp eller förnyelse. Dessa prisförändringar inte nödvändiggör en ökning automatisk pris och en del kunder kan se en total prisreduktion.

Som med alla nya versionen av Office, vi utvärdera hur kunderna använder och licensiering våra produkter. Baserat på feedback från våra kunder, förenklade vi licensiering alternativ för företag som vill fortsätta att behålla sin egen miljö. Kunderna har nu konsoliderat tillträde till funktioner som ger ökad flexibilitet deras användning behöver förändring.

Till exempel

Microsoft tjänstemän fortfarande inte bekräftar priserna läckt tidigare i år för, Office Standard 2013 ($ 369) och Office Professional Plus 2013 ($ 499).

Jag är nyfiken på om kunder har hittat Microsofts påstående att de som köper Office 2013-servrar kommer inte att ställas inför automatisk prisökning och “vissa kunder kan se en total minskning pris.” Vissa återförsäljare hade varnat kunder utan Software Assurance-licenser, de kan se betydande prishöjningar för den lokala versioner av Microsofts nya varor. Microsoft tjänstemän verkar säga konsolidering serverlicens skulle kunna spara lite kunder pengar. Någon funnit att det är sant i sina beräkningar?

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Allmän tillgång till det nya kontoret via detaljhandeln och online-kanaler är fortfarande på kranen för det första kvartalet 2013, Microsoft chefer upprepade i dag. Jag satsar på att betyder januari.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september