Microsoft Ventures öppnar först cyber accelerator

Microsoft Ventures, Microsofts start investering arm, är att sätta upp sin första accelerator som enbart till företag i cyberområdet.

De fyra-månaders program syftar till att ge startups med verktyg för att lyckas i affärer, från mentorskap att hjälpa till med utveckling till marknadsföring expertis. Företag som får genom programmet kommer att ha en möjlighet att få $ 1 miljon i finansiering, artighet av Jerusalem Ventures Partners (JVP), som har samarbetat med Microsoft Ventures på projektet.

Nu inne på sitt tredje verksamhetsår, har Microsoft Ventures acceleratorer värd dussintals startups i sex städer över hela världen där det nu fungerar – börjat i Tel Aviv, där modellen för koncessionen först utvecklades.

Företag i Ventures Acceleratorprogrammen får arbeta med mentorer som undervisar dem knep – hur man kan utveckla en presentation, hur man når och tilltala investerare, och hur man navigerar ett företag mot en utgång. De 40 företag som har examen från gaspedalen under de senaste två åren har inlett ett genomsnitt över en $ 1 miljon vardera.

Israel är nu banbrytande en annan väg för Microsoft Ventures, med det land där den första accelerator särskilt avsedd för säkerhet.

Acceleratorn kommer att ligga i Beersheba, en stad i södra Israel, där en ny industriområde tillägnad cyber byggs. Den Beersheba Avancerad teknik Park (ATP) kommer så småningom att omfatta nästan två dussin byggnader med 190.000 kvadratmeter kontors- och handelsutrymme.

Företag som Deutsche Telekom, EMC: s RSA verksamhet, Elbit, Lockheed Martin, och Oracle är redan öppna Labs tillägnad cyber på platsen.

Det är en naturlig plats för att ställa in Microsoft Ventures-JVP cyber accelerator. De två organisationerna, säger Yoav Tzruya, delägare i JVP, “sätter särskild tonvikt på att arbeta med strategiska partners, såsom Microsoft, för att få marknadsvalidering för de betydande innovationer vi bevittnar i cyberutrymme. Det är vår högsta prioritet att skapa ett ekosystem som vårdar entreprenörer och startups oberoende av vår portfölj. ”

JVP har gått i spetsen för att investera i israeliska it-säkerhets startup. Fonden tidigare i år körde en $ 1m utmaning för säkerhets startups, som kallas Cybertition, tilldela sjusiffrig pris till företag med den mest lovande ny teknik.

Detta bolag, visade det sig, var ett företag som heter Titan Core, som har utvecklat en flerskiktad säkerhet strategi för att avvärja angrepp på affärskritiska system. Kontrollen $ 1m presenterades för Titanium Kärna på RSA Security Conference i februari i San Francisco.

Sex till åtta startups kommer att accepteras i den första omgången av den nya acceleratorprogrammet, som är inställd på att börja efter sommaren. Microsoft Ventures kommer att börja ta emot ansökningar under de kommande dagarna.

Hanan Lavy, chef för Microsoft Ventures Israel, sade: “Det finns mycket få företag som har Microsofts fotavtryck och nå ut potential, för att inte tala acceleratorer, och vi använder denna makt för att driva startups till deras framgång Vi är angelägna om att ha ett nära samarbete med. JVP att ge unika möjligheter för entreprenörer i vår accelerator. ”

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Säkerhetsmedvetandet och utbildningspolitik, IT-säkerhet: Gäller, budgetar, trender och planer, Secure reparation Policy, IT-chef guide till databrottslighet

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Med startups, “nya” Microsoft försöker hårt för att leva ner rykte “gamla” en, Bakom kulisserna på Microsoft Berlin accelerator, Microsoft konsoliderar sina start uppsökande program

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Microsoft Ventures