Microsofts butik razzia: Kompensation för tech detaljhandeln implosion?

Microsofts flytta till privatpersoner framställs ofta som en defensiv drag att omintetgöra Apple. Men Dana Blanken konstaterar att det Microsofts drag är verkligen om nedläggningen av den tekniska försäljningskanaler.

Microsoft att öppna butiker i närheten av Apples höst, datorer behöver ett varumärke (och varför Microsoft butiker kan revolutionera hur en konsument köper en)

På SmartPlanet, skriver Blanken

Kör ner en förorts motorväg, eller längs kanterna av någon mall, och du hittar PC kompetens begränsad till sorgliga verkstäder utan lager, om du kan hitta någon alls. Branschens detaljhandel fotavtryck inte längre existerar.

I själva verket, Circuit City, CompUSA och andra har nuked. Visst, det finns fortfarande Best Buy, men hyllutrymme för Microsoft-relaterade produkter har pressats.

Det är ett intressant argument, men jag skulle argumentera kedjor som Wal-Mart kan fylla tomrummet. Dock kommer Microsoft inte äger en hel sektion och dominerar hyllutrymme.

Blankenhorn konstaterar att Microsofts partners driver tjänster och brist verklig hårdvara kunskap. Det är därför Microsoft måste gå detaljhandeln. Det är oklart om Microsofts satsning på detaljhandeln kommer att fungera, men åtminstone det kommer att fylla upp en del av de lediga butiker.

Se även: Microsoft får sin kant tillbaka

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor