Min häftigt det Job: Senior IT Manager, Cisco

Hej, vi alla klagar arbete från tid till annan, vi har alla haft usel jobb. Men innan du kallar det en dag och huvud till stödgruppen som uppfyller i baren, här är några ord från en IT-proffs som älskar sitt arbete.

Plats: San Jose, Kalifornien

Yrke och specialisering: Jag är Senior IT Manager för Cisco. Jag gick Cisco 2001 som en IT-projektledare, och befordrades till Senior IT Manager 2006. Jag är ansvarig för att hantera produktionsstöd för Cisco tekniska supportteam, förutom att hantera 12 datacenter för Cisco Teknisk support över hela världen. Jag hanterar även Innovation Lab för Cisco tekniska supportteam.

Hobby: Jag är en ivrig läsare av både filosofi och poesi böcker, och även som att mountainbike och resor för att få nya kulturupplevelser.

Senast lästa bok: Iliaden av Homer.

Senaste prestation: Under de senaste tio månaderna, utvecklat mitt team den första officiella Innovation Laboratory vid Cisco inriktad speciellt för att hjälpa våra företagskunder skapa nya produkter. Vi började med tre projekt, och nu är värd över nio projekt som ger våra kunder en bra stöd sandlåda där de kan testa och utveckla nya produkter.

Dessutom, i januari i år insåg vi effekterna OS i Peking skulle ha på Ciscos växande investeringar i Kina under de närmaste åren. Före januari alla våra Cisco ingenjörer som stöder kunder i Kina hade sina data i Australien och Kalifornien datacenter. Det fanns ingen lokal förankring, och Cisco kände behovet av att vara närmare våra kunder. På grund av detta förutseende, var Cisco kunna stödja OS i Peking med en garanti för att data skulle lagras lokalt, varvid Seoul, Korea datacenter används en backup. På detta sätt, Ciscos fysiska närvaro i Peking det möjligt för oss att strategiskt ge-person och hög-touch teknisk service under OS.

Tuffaste tekniken lärdom: Medan upprättandet Innovation Laboratory att uppmuntra Cisco användare att förnya på ett säkert och uppburen plats, var vi tvungna att hitta en gyllene medelväg mellan våra företagskunder aggressiva behov av att införa nya produkter till Cisco kunder och IT-begränsningar. Innovations Lab bidrar till att lösa detta problem genom att låta kunderna prototyp nya produkter på en mycket snabb takt inom ramen för en säker och bra stöd IT-miljö.

Råd till en upp-och-comer: Min mentor alltid berättade för mig att vara en bra IT-chef, måste du förstå hur man ska hantera budgeten. När du kan kontrollera att allt annat är lätt. Den andra nyckeln är kommunikation, kommunikation, kommunikation. Som IT-chef, vi är bra på att lösa tekniska problem, vilket gör oss flytande i “techno-tala.” Tyvärr kan vi inte nödvändigtvis utmärka sig på kommunikation och översätta det språket till våra affärspartners och kunder. Kommunikation på alla nivåer är avgörande för vår framgång.

[Vet någon som tror att deras IT-jobb är fantastisk? Introducera dem till mig på debperelman [at] gmail [dot] com.]

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera