Mobil pengar antagande på den indiska landsbygden kunde släpa

De väsentliga delarna för mobil pengar för att lyckas inkludera stöd från både bank- och icke-bankföretag, utvecklare för att skapa mobila pengar apps, tillverkare för mobiltelefoner som stöder mobil pengar med Near Field Communications (NFC) antenner och chips, och slutligen den mobila operatörerna själva.

För år i Indien, har mobiltelefoner används för bank ändamål, såsom saldon och realtidstransaktionsuppgifter.

Nu talar vi om hur du använder en mobiltelefon som ett alternativ till att göra traditionella transaktioner, såsom att dra kort i kassan eller tills, med målet att så småningom ersätta både kredit- och betalkort genom att dra din mobiltelefon.

I Indien, mobil pengar, har införts av en mängd olika företag, som Airtel, Loop Mobile, Obopay och Vodafone. Även om det finns olika metoder för mobila betalningar, verkar SMS vara det självklara valet, eftersom det är både det enklaste och enklaste att använda.

I Indien, är Airtel Money den mest populära, främst på grund av dess reklam mobila betalningssystem nätets täckningsområde, och kundtjänst nätverk över hela Indien. Med Airtel pengar, du registrera och skapa ett konto på din mobil och mobil balansen sedan toppade upp till det konto genom att besöka en Airtel kundtjänst eller online via nätet bank.

För närvarande finns det två typer av konton som användare kan skapa med Airtel Money: antingen en Express-konto eller en Power-konto. Express-konto får mobil laddar och faktura betalningar, med en maximal daglig köpgräns INR 10.000 (US $ 184). Power konto lägger till Express-konto Verktyg, resor, filmer och penningöverföringar, filmer, resor och verktyg, med en maximal daglig köpgräns INR 50.000 (US 921 $).

Användningen av mobiltelefoner inom den indiska landsbygden ökar, eftersom människor är både förståelse och inse fördelarna med att använda mobiltelefoner för transaktioner mobila pengar.

Både mobiloperatörer och tillverkare ökar medvetenheten till människor som lever i den indiska landsbygden, och detta har resulterat i en stark tillväxt för både eftersom antalet mobiltelefonanvändare och abonnenter har ökat.

Det kommer dock fortfarande att ta år att penetrera denna sektor särskilt inom den indiska landsbygden, i motsats till den urbana tunnelbanor i Indien.

Den främsta orsaken till detta är att både konsumenter och återförsäljare i städerna tunnelbanor är redan medvetna och att använda mobiltelefoner för mobila pengar ändamål.

Dessutom indiska återförsäljare, i både städer och på landsbygden Indien, har ännu inte till fullo anamma, genomförande av NFC, anordningar och sensorer i sina anläggningar, i syfte att till fullo utnyttja och utnyttja potentialen i transaktioner mobila pengar.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Landsbygd plocka upp att vara långsam