Mobil teknik kommer att förvärra SMB stöd utgifter

Enheten mot allt mobila lösningar kan ha en oavsiktlig bieffekt: högre tekniska supportkostnader för små och medelstora företag.

Ny forskning från Park Associates, som publicerades i samband med PlumChoice, förutspår att marknaden för stödtjänster som särskilt syftar till SMB kommer att överträffa $ 20 miljarder 2015. Det är ingen liten bit av förändringen.

Mobila enheter, inklusive smartphones och surfplattor är en av de viktigaste faktorerna som driver tillväxten av dessa tjänster, föreslår Park Associates. Företaget siffror att små företag går miste om i genomsnitt 3,2 timmar per månad skytte mobil frågor telefon. När man betänker att 3,4 timmar spenderas hantera problem dator server, är det inte ett litet antal. Det är också anledningen till att en tredjedel av små företag söker fjärr tekniska supporttjänster för mobiltelefoner som används för affärsändamål, enligt Park Associates.

SMB ‘tekniska behov blir alltmer komplexa, med mobila enheter skapar nya utmaningar och kostnads-nyttoförhållandet luta mot professionell teknisk support “, säger Kurt Scherf, vice vd och chefsanalytiker för Parks Associates.

Denna utmaning förvärras av det faktum att många mobiltelefoner – och pekdatorer för den delen – i själva verket inte kan ägas av företaget, utan snarare av de människor som arbetar för ditt företag. Din organisation kommer att behöva bestämma i vilken utsträckning man vill hantera saker som säkerhets- eller program glapp på dessa enheter.

I vilket fall som helst, kan det vara meningsfullt att ompröva den del av budgeten ditt företag avsätter för att hålla mobila enheter upp-to-date. Min gissning är att detta egentligen inte faktor i dessa planer i dag.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning