Mt. GOX går i konkurs i USA

Bitcoin utbyte Mt. Gox har ansökt om kapitel 15 konkursförfarande i USA.

Den en gång dominerande Bitcoin handelsplats Chapter 15 i USA på söndag. Denna speciella kapitel i amerikanska konkurslagstiftningen handlar konkursfall som sprids över mer än ett land.

Den 28 februari, Tokyo-baserade Mt. Gox ansökt om konkursskydd i Japan. Men genom att ansökan om kapitel 15 i USA, utländska låntagare och parterna kan använda amerikanska konkursdomstolar och system. Detta innebär att Mt. Gox insolvens når nu bortom Tokyo, och USA kan arbeta med andra länder och anslutna parter runt om i världen för att bättre lösa fallet och skydda samtliga borgenärers intressen samt Mt. Gox och dess kvarvarande tillgångar.

UPPDATERING: Mt. Gox har stängt bitcoin utbyte och ansökte om konkurs i Japan.

Som Mt. Gox står för investerare över hela världen, är det vettigt att denna sekundära konkursansökan har inträffat. Genom kapitel 15, kommer USA konkursdomstolen i allmänhet skjuta till de åtgärder som en utländsk domstol – i det här fallet, i Japan, som den primära platsen för konkursförfaranden. Men när omständigheterna inte bryter mot lagar eller allmän ordning i USA, kapitel 15 tillåter även stöd som skall erbjudas till det utländska företaget ansökan om konkursskydd.

Bitcoin utbyte stängdes plötsligt förra månaden, stänga sin Twitter foder och gör sig stum i över en vecka innan den tillkännagav att Mt. Gox stänger sina dörrar. Totalt enligt Mt. Gox tillkännagivande att den ansökan om japanska konkursskydd (PDF), ca 750.000 Bitcoins deponerats av användare och 100.000 Bitcoins tillhör Mt. Gox försvann, som är värt ungefär $ 500 miljoner dollar dagens handel priser.

Mt. Gox vd Mark Karpeles sade förlusten -, som äger rum under flera år, – berodde på “brister i systemet” som tillät cyberattacker och Bitcoin stöld inträffa.

Under helgen, hävdade anonyma hackare att ha brutit in på Mt. GOX-system och lyfte tydligt bevis på att kundinvesteringar inte var målet för stöld, utan hålls fortfarande i utbyte som en del av ett bedrägligt tomt av Mt. Gox hantering.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott