Muru-D meddelar AU $ 60k startfinansiering runt för startups

Telstras start accelerator Muru-D har meddelat att program är öppna för dess Sydney fintech nav, med telco att ge upp till AU $ 60.000 till 10 startups under en sexmånaders inkubationstid.

De nystartade kommer också att få tillgång till en co-samarbete utrymme, liksom tillgång till stöd och råd från erfarna mentorer i branschen.

Muru-D söker medieindustrin startup tack vare ett samarbete med Seven West Media som kommer att se chief digital officer Clive Dickens ta en plats på start advisory board under programmet.

Annie Parker, en av grundarna av Muru-D och ordförande i koden Club Australien, sade att Seven West Media för med sig ett löfte att driva innovation inom finansteknologiindustrin, liksom långvariga stöd av Muru-D sedan starten .

“En av Muru-D: s mål är att växa och stödja start ekosystemet i Australien. Detta innebär att arbeta med andra företag och organisationer för att hjälpa till att utbilda och ge dem råd om det mest meningsfulla sättet att delta”, säger Parker.

Vi ser detta partnerskap som en mycket bra lösning, en som kan bli plan för att arbeta med andra företag i hela våra program, i Australien och Singapore.

Muru-D har gjort två startup-accelerator rundor i Sydney och en i Singapore, samt samarbetar med kolleger acceleratorer River City Labs i Brisbane och Icehouse i Nya Zeeland.

En av de 10 startups accepteras i den kommande sexmånadersprogram kommer också att få handledning och stöd från Seven West Media nätverk av specialister.

“Det har ofta sagt att en bra idé än kan förvandla en bransch kan komma från var som helst”, säger Dickens i ett uttalande på måndag morgon.

Seven West Media satsning på och stöd för Muru-D SYD3 är utan tvekan en enormt positiv innovativ steg framåt. Vårt engagemang för Muru-D ger en tydlig indikation på den framtida utvecklingen av vårt företag som vi utöka vår närvaro i innehåll och bygga nya företag som levererar innehåll och tjänster till våra målgrupper, var som helst och på vilken enhet som helst.

Telstra har främjat över 20 start acceleratorer under det senaste året, och investerat i 22 startups som handlar med sådan teknik som 5G och mobil datahantering, enligt vd Andrew Penn.

“Vi investerar kraftigt i start organisationer, och även skapa acceleratorer och inkubatorer, för att försöka skapa nya miljöer, nya vägar, att hjälpa innovationer blomstra, att ge dem en liten bit av kapital, vilket ger dem handledning de behöver för att hjälpa dem att vårda nya idéer, och sedan ta dem i en miljö där de kan vara aktiveras och växa, “Penn sa vid förra veckans Telstra Vantage konferens.

I oktober 2013 lanserade Telstra Muru-D i syfte att inkubera och ger såddfinansiering för tech startups i Australien. Muru-D: s Parker sade att de senaste åren har sett en trend mot startups i syfte att skapa applikationer för konsumenterna att bli en mer affärsinriktat område.

“Det finns en massiv förändring i startutrymmet från konsument till företag”, sade hon förra veckan.

Företags startups, enligt Parker, hålla större värde eftersom de lösa och tjäna pengar verkliga problem.

Penn sköt fortsatt samarbete med partners, kunder, universitet och myndigheter, pekar mot Telco nyöppnade Gurrowa Innovation Lab. Labbet, som ligger inne sitt huvudkontor i Melbourne, ger en co-skapande utrymme för Telstra och företagskunder, leverantörer, forskningsinstitut och inkubatorer för att samarbeta i projekt via Pivotal och moln Foundry Foundation tillhandahållna öppen källkod plattforms som- a-service moln programvara.

Frank Arrigo, API evangelist på Telstra, hävdade att medan stora företag investerar i nystartade, de är också försöka integrera en mer start baserad strategi för sina egna affärsmodeller i ett försök att få ett försprång.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

“Det finns också en önskan inom företags Australien och företag för att få en bit av start tänka själva” Arrigo förklaras.

Så vi ser skapandet av innovationscentrum, innovationslaboratorier, plats hack-a-Thons, föra en hel del start närmar in i företaget.

Penn pekade också mot att kombinera mobilitet och moln i samband med avancerad datorkraft för att driva artificiell intelligens och maskininlärning, säger att dessa funktioner skulle påskynda teknisk innovation i hela världen.

“Om du tänker dig att sätta den datorkraft i händerna på praktiskt taget varje start runt om i världen, bara föreställa sig den nivå av innovation, förändringsnivå, nivån på möjligheten att det kommer att skapa”, sade han.

Ansökningar om Muru-D: s SYD3 är öppen fram till den 31 oktober.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera