NAB försöker Flik off Kaching

Tre av de fyra storbankerna i Australien nu har ett peer-to-peer-betalningar app, med National Australia Bank (NAB) att ansluta sig till striden med sin egen app som kallas Flik, ​​som finns nu på Android och iOS plattformar.

Appen gör det möjligt för användare att skicka och ta emot betalningar från / till sina transaktionskonton utan att behöva ange kontoinformation. Betalningar kan skickas via e-post, SMS, Facebook, NFC, eller med QR-koder.

Människor som får en betalning via e-post eller SMS, men är inte användare av Flik tjänsten eller NAB själv, kan bara göra anspråk på sin betalning via Flik app.

Detta innebär att användare som inte körs på iPhone eller Android-enheter, eller inte vill installera Flik appen har ingen metod för att begära betalning.

Alla betalningar som återstår outtagna 48 timmar kommer att löpte ut.

Flik har en daglig transaktionsgräns AU $ 1000, och kan hantera upp till 10 transaktioner åt gången.

Appen släpptes efter en intern NAB test av 1000 deltagare.

“Vi kunde lära oss mycket av de personer som deltog i vår interna prov, och vi vill upprepa denna process med våra kunder”, Antony Cahill, NAB verkställande chef Digital och Direct Banking, sade i ett uttalande.

Vi välkomnar feedback på appen och kommer att använda den för att forma hur vi uppdaterar NAB Flik i framtiden.

Den mobila peer-betalning utrymme redan är upptagen av ANZ s goPengar app, som, lanserades för tre år sedan, och Commonwealth Bank of Australia: s (CBA) Kaching app som, först dök upp i oktober 2011.

Förra månaden meddelade CBA i sina årliga resultat som Kaching har sett mer än 1 miljon nedladdningar över Android och iOS plattformar som det erbjuds, och har, hanteras över AU $ 9 miljarder år transaktioner.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar