NAB väger NFC-enhet

Efter att ha vandrat bort från sina närområdet kommunikation (NFC) -baserad betalning pilot under 2007, på grund av avsaknaden av en övertygande business case för produktens utsläpp till massmarknaden, National Australia Bank (NAB) har idag avslöjat att oron kring estetik och branschstandarder är också håller banken tillbaka från att ge ut den mobila plånboken.

Vi är mycket intresserade av att ha NFC-chip integreras i mobiltelefonen, “NAB berättade webbplatsen Australien idag.” Vi vill inte ha en fall- eller en etikett baserad NFC produkt.

NAB ingått ett integrerat NFC försök med Telco jätte Telstra 2007, vilket ger 250 av sina anställda tillgång till NFC-kompatibla telefoner som agerat som kontakt EFTPOS kort när den aktiveras.

Banken hade syftat till att distribuera tjänsten till massmarknaden inom loppet av några år, men medgav senare att tjänsten inte var redo för primetime. Istället banken började investera mer pengar i sina onlinebank initiativ.

NAB: s oro över det aktuella läget för den mobila plånboken förlängas utöver estetiska problem, dock med banken och tillade att man vill stödja en öppen, hela branschen ekosystem innan du hoppar in i den djupa änden.

Vi är inte intresserade av att komma in i en fragmenterad ekosystem “, säger NAB.” Vi vill ha en branschstandard och en integrerad NFC-enhet.

Banken välkomnade ett meddelande med Visa förra veckan som såg betalningsleverantören intygar flera telefoner för användning med inbyggd NFC, inklusive den amerikanska versionen av Samsung Galaxy S II, flera BlackBerry telefoner och en LG enhet för närvarande inte säljs i Australien.

NAB sade att i ljuset av detta tillkännagivande, fortsätter arbetet med att utveckla en mobil plånbok, baserat på en branschstandard som användarna kan integreras i sina smartphones.

NAB inte var villig att åta sig en tidsram för leverans av den nya tjänsten.

(Första sidan bild Fotograf: Nummer bild av Declan Jewell, CC2.0)

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien