NBN plan “liktydigt med Telstra separation”

Analytiker har svarat på den federala regeringens nya, NBN strategi med optimism, notera att även riskabelt, gör planen, en viktig paus från år av stagnation och lovar en, ny viktig grund för Australien bredbands framtid.

Det gjorde ingen mening med att fortsätta med det ursprungliga konceptet, eftersom det, klart kommer att fastna [i lagstiftnings konflikt]

Ovum forskningschef David Kennedy, för en, ser, tillkännagivandet – som kommer att se regeringen dike sina planer för en, fiber-to-the-nod nätverk (FTTN) och spendera $ 43 miljarder under åtta, år att bygga ett nationellt fiber to-the-lokaler grossist, infrastruktur – som det bästa sättet för Rudd att sätta regeringens, pågående konflikter med Telstra bakom det och fokusera på, framtid.

Det blev uppenbart under anbudsförfarandet att FTTN, strategi var att skapa en hel del problem och osäkerheter runt, Telstra svar på användningen av dess kopparnätet “, förklarade han,. Det gjorde ingen mening med att fortsätta med det ursprungliga konceptet eftersom det; klart kommer att fastna [i lagstiftnings konflikt].

Denna nya metod skär helt enkelt genom allt detta genom att bygga, en helt ny nätverksåtkomst. Det är att uppnå strukturell, separation av Telstra av en annan metod. Det är ett bra resultat för, industrin, och ett bättre utfall för landet.

Analytiker på analysföretaget Market Tydlighet var lika entusiastiska, om tillkännagivandet, att peka på beslutet att lansera en, grossist endast nätverk som ett tecken på att den nya NBN var på rätt; spår. “Det skulle ha varit olämpligt att ha regeringen som, en återförsäljare som den gjorde när den ägde Telstra”, säger marknads Tydlighet, associerar konsulten Richard Chergwin. “Det här budet har en chans att, anpassa Australiens infrastruktur för telekommunikation med det av, andra nationella infrastrukturen.

IDC analytiker David Cannon påpekade att beslutet var, både en investering nätverk och ett sätt för regeringen att lämna, efter en Telstra privatisering som i grunden inte hade, leverera de fördelar som förväntas vid denna tidpunkt.

Regeringen lämnade nationen med ett arv 1900 nätverk och, i händerna på en privat organisation som har gjort sitt yttersta för att, skydda intäkterna från de äldre nättillgångar, som, de köpte till självkostnadspris plus ränta “, förklarade han.” beslutet, kommer rätta felen från föregående regeringens beslut att sälja, Telstra på det sätt som det gjordes.

Ändå Telstra aktieägare kan förvänta viss turbulens på kort, sikt konsekvenserna av den nya NBN strategi och, Telstra: s roll i denna strategi blir tydlig. “Du kan inte skylla, endera parten för beslut de har gjort,” Cannon förklarade, men det finns många förlorare i denna hela bredbands röran. Telstra, aktieägare och kommer att fortsätta att lida tills dess reglerande, exponering mildras.

Risk, belöning, men även som allmänt positiva telekommunikation, branschaktörer komma till rätta med konsekvenserna av den nya, nätverk, observatörer varnar att regeringen står inför en riskabel och svår värde proposition med en investering som aldrig kommer, tas igen helt enkelt genom försäljning av grundläggande internet-tjänster.

Röst och grossist internet kommer inte att klippa det “, sa; Ovum Kennedy.” De kommer att ha avsevärda andra, program för att motivera detta. Det är en nick till marknadsmisslyckande och det; går tillbaka till den kyckling-och-ägget-situation: ni bygga, infrastruktur och sedan utveckla tjänsterna, eller är det de tjänster, som drar investeringar i infrastruktur? Risknivån, med om att bygga detta nätverk är helt enkelt för hög för, kommersiella sektorn ensam att bära.

IDC: s Cannon påpekade den nya strategin presenterades en verklig, möjlighet för Telstra, som har betydande kassareserver kan, nu skiftar från infrastrukturinvesteringar till att bygga ett komplement, innehåll.

Detta beslut kommer att rätta felen från föregående regeringens beslut att sälja Telstra på det sätt som det gjordes.

Telstra är utan tvekan den mest avancerade spelaren i landet, när det gäller over-the-top tjänster, och ser NBN som orsak, att fortsätta köra sina tjänster spelar “, förklarade han.” Det kommer att använda sina, stora kassa att säkra exklusivt innehåll och förbättra dess, värd Unified Communications erbjudande för både affärs- och, konsumentmarknader.

Telekommunikation analytiker Paul Budde, länge en frispråkig kritiker, av Telstras obstruktionspolitik om tillgång kopparslinga, ser det nya nätet som en mycket önskvärt alternativ till FTTN, och anser latent efterfrågan på bredbandstjänster kommer snabbt se, framväxten av nya, intäkter -generating användningsmodeller.

Regeringen tar udden av detta genom att i grund och botten, garanterar investeringen pengar för projektet och även, som anger användningen av infrastrukturen för andra sektorer “, säger, Budde, som tror att vård applikationer såsom, telemedicin kommer att stå för 25 procent av det nya nätverket s; kapacitet inom en kort tid efter dess eventuella lanseringen.

Utbildning, energi och miljötjänster kan stå för, en annan 25 procent, Budde förutspådde, med “traditionella telekom och, Internettjänster” utgör bara 25 procent av den totala, volymen.

Det är inte att dessa senare tjänster har minskat i volym eller, intäkter “, tillade han.” Detta visar helt enkelt volymen, ytterligare tillväxt som kommer släppas loss på denna öppna nät, infrastruktur. Healthcare kan oberoende tillhandahålla e-hälsa, tjänster till alla australier.

Medieföretag kunde göra samma sak om, till exempel, de vill finansiera sina program via, reklam. Det kommer inte att bli en portvakt inblandade som beskära, biljett av allt som händer via nätverket.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata