New Microsofts virtualiserings beta tillgänglig för nedladdning

Microsoft gjorde tillgängliga för nedladdning av några och alla berörda parter en publik beta av sin Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V) 2.0-teknik den 12 oktober.

Intresserade testare måste registrera dig för att få tillgång till beta från Microsoft Connect webbplats.

MED-V är skrivbords virtualisering mjukvara baserad på teknik Microsoft förvärvade från Kidaro 2008. MED-V ett Service Pack (SP) en släpptes tidigare i år. Privata betaversioner av MED-V 2 gjordes tillgängliga för att välja testare i somras.

MED-V 2.0 är en av ett antal migreringsverktyg som Microsoft erbjuder exklusivt till Software Assurance-kunder som en del av Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Microsoft försöker pracka MED-V som en Windows 7 migreringsverktyg som tillåter användare att “behålla tillgång till äldre linjer affärsapplikationer som kräver Windows XP.”

Nytt i version 2.0 av MED-V, enligt Softies

Det har funnits antydningar om att någon framtida version av MED-V kan vara en del av virtualiseringsteknik som Microsoft räknar med som en del av Windows 8 fundament.

Inga ord om när Microsoft planerar att släppa den slutliga versionen av MED-V v2. Om jag höra mer, jag uppdatera detta inlägg. Uppdatering: Den slutliga versionen av MED-V 2.0 är planerad att släppas under första kvartalet kalenderåret 2011, sade ett företag talesman.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Ingen särskild infrastruktur som krävs, Strömlinjeformad sign-on till MED-V arbetsytor, Fler alternativ för Internet Explorer omdirigering, dela USB-enhet, Mina dokument, Skrivbord och nätverksskrivare omdirigering

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin