NSW datacenter konsoliderings ramper upp

NSW regeringen har detaljerade intresseanmälan för de föreslagna reformer DataCenter. Öppnade 27 oktober och stängs den 1 december har delstatsregeringen fått 17 EOIs från företag, däribland CSC, Fujitsu, Oracle och Sun Microsystems.

En kortlista kommer att väljas för anbudsansökningar i mars 2010 med kontraktet beräknas pågå i upp till 20 år – minst 10 år med två femårs förlängningar möjligt – och kommer att omfatta design, konstruktion och underhåll av webbplatser.

Andra företag tävlar om kontraktet omfattar Canberra datacentralerna, Datacom Systems, Enterprise Data, Equinix, Global Switch egendom, Gresham Rabo ledningen, Leighton Contractors, Macquarie Capital, Macquarie Telecom, Tier 5, Verb IT och förvaltaren för enheten plenum gruppen trust och Australian Centre for Advanced Computing och kommunikation.

För närvarande finns det 130 stora och små datacenter ligger i NSW att betjäna statens digital information. Digitala informationsvolymer förväntas öka femfaldigt mellan 2008 och 2012. I den processen, hoppas regeringen att skapa upp till 500 arbetstillfällen och minska kostnaderna och energiförbrukningen är involverade i bearbetning av ökade datamängder.

Uppgraderingen kommer att befästa statens 130 anläggningar i två specialbyggda, gröna datacenter från 2011. NSW Heath och utbildningsavdelningar kommer hyresgästen platser, och andra avdelningar kommer att flytta över som deras behov av datacenter utrymme ökat.

Byggnaderna, som antingen kan vara specialbyggda eller befintliga anläggningar, kommer att väljas beroende på utrymme och prestanda egenskaper (inklusive energieffektivitet). Kontraktsinnehavare skulle ansvara för finansieringen nya konstruktioner.

Hunter Valley, Illawarra, Goulburn regionen och inom Bathurst till Blue Mountains området har placerats som potentiella platser för datacenter, med regeringsdokument, inklusive även NSW ägd mark i andra stater som möjliga alternativ. Prioriteringarna för områdena innefattar tillförlitlig infrastruktur och låga omgivningstemperaturer av var och en av de potentiella områden.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze